Ekonomi Eksjö Nyheter

Eksjö kommun har ”kissat i sängen”

”Att höja skatten är som att kissa i sängen”, menar Eksjöpolitikern Stellan Johnsson (c).

Fullmäktigeledamoten Stellan Johnsson var klar med sin övertygelse under budgetdebatten i Eksjö kommunfullmäktige igår kväll.
”Jag har inget att rösta på ikväll. Jag tror inte på skattehöjning. Det är som att kissa i sängen. Löser problemet temporärt men blir värre på sikt”, anser Stellan Johnsson.
”Höjer vi skatten kommer vi inte få folklig acceptans för neddragningar framtiden”.
”Jag blir hellre bortröstad för mina idéer än inröstad för att jag inte har några idéer”.

Också fullmäktigeledamoten Ehrling Johansson (c) var emot en skattehöjning, ett ställningstagande han fått mycket uppskattning för, åtminstone enligt honom själv.
”Jag kan inte gå in på Willys och Ica utan att folk säger till mig: Du har rätt, vi kan inte höja skatten”, debatterade Ehrling Johansson och tog upp problemet med Eksjö kommuns tjänstemän:
”Vi har väldigt mycket tjänstemän i förhållande till befolkningen men i budgetförslaget tittar man inte på personalnedskärningar”.

Centerduon blev nedröstad.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Bland de sista raderna läser vi; ”För många tjänstemän i förhållande till befolkning”.
    Där har vi pudelns kärna! Hur många onödiga tjänstemän har Eksjö kommun egentligen? Det är chef hit och chef dit, ansvarig för blabla och bestämmer över blabla.
    Genererar de inkomster så att de täcker sin egen lön?
    Jag tror Eksjös befolkning vill se en rejäl neddragning på både tjänste och politikersidan om en skattehöjning ska kunna vara motiverad.
    Jag är inte boende i kommunen själv, men det verkar ha gått rejält överstyr. Men det är väl som vanligt, kusiner, sysslingar, pysslingar och allmänt ryggdunkeri. Hur många har samma efternamn och sitter på höga poster?

Kommentarer avstängda