Eksjö Nyheter

Eksjö kommun måste spara 37 miljoner kronor

För att klara budgeten måste Eksjö kommun spara 37 miljoner kronor de kommande tre åren, enligt kommunledningens framtagna s k förvaltningsramar.

Den yttersta kommunledningen har tagit beslut om hur stor kommunens budget ska vara de kommande tre åren. Den s k förvaltningsramen ska godkännas av kommunstyrelsen i början av juni men innebär i korthet att 21 miljoner kronor måste sparas nästa år för att få ihop budgeten. Det innebär i sin tur nedskärningar eller effektiviseringar, på vad är ännu inte fastlagt.
Eksjö kommun som tvingades till skattehöjning till år för att klara ekonomin måste också fortsätta sparandet 2015 och 2016 med ytterligare 16 miljoner kronor.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Kommunen får väl dra ner på kostnaderna i kommunhögkvarteret först av allt, där finns alldeles för många onödiga okompetenta oviktiga rövslickande pärmbärare. Hoppas att budgetterarna prioriterar en liten summa till en cykelväg emellan Ingatorp och Hjältevad så att inte flyktingarna i Ingatorp råkar ut för nån olycka när dom cyklar till Hjältevad för att handla mat.

  2. Kanske det börjar bli dax att se över social sektorn och deras underskott, vissa inom sociala sektorn har bland annat 2 enhetschefer vilket kan verka lustigt med dryga 50 i personalstyrkan.

  3. Det är väl bara att köpa in några nya industrifastigheter som Dollarstore, sälja ut allmännyttan, satsa ytterligare på kommuntjänstemän samtidigt som det går att dra ner inom skolan, vården och omsorgen.
    Skämt åsido, finns det ingen mer än Bernhard Issal som vågar säga som det.
    Hade man drivit ett privat företag lika uselt hade det varit konkursmässigt för länge sedan.

Kommentarer avstängda