Ekonomi Eksjö

Eksjö kommun sänker kraven – tjänstemän behöver inte förstå ekonomi

Eksjö kommun sänker nu kraven på de budgetansvariga tjänstemännen att förstå ekonomi.

Som Höglandsnytt tidigare rapporterat om har en undersökning bland de anställda tjänstemännen kommit fram till att ”förståelsen för ekonomiska samband och förtroende för ekonomiska styrprocesser” är låg. Detta har kritiserats av revisionen.
Nu väljer kommunledningen i Eksjö kommun att sänka kraven på tjänstemännen.
Kommunledningen utgår från mål i verksamheten, mål som ska uppfyllas. Hittills har målet att de budgetansvariga tjänstemännen ska ha 100 procent ”förståelse för ekonomiska samband och förtroende för ekonomiska styrprocesser”.
Nu sänks detta mål till 90 procent, enligt ett beslut i kommunens ledningsutskott.

Av: Redaktionen, [email protected]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

15 Comments

 1. Hur tänker de? Ska det bli bättre ordning på budgeten av att sänka kraven? Det skickar ju helt fel signal. Enklare att höja skatten…

 2. Så bra, då är det snart ingen som förstår sig på ekomomi varken bland tjänstemän eller politiker.
  Nu har vi enbart försämrad service för äldre, sjuka, barn och ungdom att vänta, förutom att de borgliga höjer skatten ytterligare. Var det arbetslinje det kallades?
  Det viktigaste verkar vara att det finns rövar till alla stolar, kompetens är inte lika viktigt längre.
  Men det finns ett hopp, att Bernhard Issal startar ett nytt parti och går till val med detta.

 3. Sverige är sannerligen ett land påväg UTFÖR. När alla andra länder går framåt går vänsterextrema Sverige bakåt. Det ska bli v ä l d i g t intressant att åka tillbaka till Sverige om 20 år kan jag säga. Det blir som ett exotiskt safari i upp o ner vända Världen där halva befolkningen är statligt anställda och inkvoterade och den andra halvan går på någon form av bidrag och minst lika inkvoterade.

  Tragiskt att inte ”borgarna” lyckades vända skutan efter ett halvt sekel av socialistförödelse. Men vem är förvånad, alla andra gamla Sovjetstater fick lida hårt efter raset och även Sverige kommer få ta stålbadet i ett par decennier. Fly medans du kan käre medborgare!

 4. Precis vad jag alltid misstänkt. De tänker med röven så då kan man sänka kraven ner till skithuspapper.

 5. Sänker de kraven än mer så blir kommunens tjänstemän kvalificerade att ta plats i kommunledningen.

 6. Vi måste se möjligheterna, inte allt det negativa. Sänker man kraven kommer fler i arbete. Detta måste inte bara kommunerna förstå, utan även alla privata företag. Om det krävs, får det bli lagstiftning på området som tvingar kommuner och företag anställa människor som kanske inte just har den efterfrågade kompetensen. Att sen kanske kvalitén på utförd arbete sänks, får man hitta lösning på när det blir aktuellt.

 7. Ett kraftfullt och förtroendeingivande beslut. Det vore intressant att få veta vilken revolutionerande metod kommunens ledningsutskott använder sig av för att mäta graden av förståelse för ekonomiska samband och förtroende för ekonomiska styrprocesser hos budgetansvariga tjänstemän.

 8. Kan ju vara ett led i att få alla dessa ”raketforskare” i arbete. Trots sina fina betyg och diplom har man ju inte tidigare lyckats…

 9. Ett märkligt beslut, det naturliga borde väl vara att höja nivån på tjänstemännen!?

 10. Julia har så rätt, det viktiga är sysselsättningsgraden, inte vad vi presterar i landet längre.

  Nu väntar vi bara på nyheten att Eksjö behöver bidrag från staten eller tills de höjer skatten. Till dess, fortsätt att slösa med andras pengar.

 11. Det är inte så märkligt beslut utan allt beror på att kommunledningen inte vill ha några kommentarer från tjänstemännen. De politiska ledningen vill göra som dom vill.

Kommentarer avstängda