Eksjö Nyheter

Eksjöbarn får betalt för att gå i skolan i sommar

Barn- och ungdomsutskottet i Eksjö kommun har kommit med ett förslag om att likställa årets sommarskola med kommunalt sommarjobb och därmed ge barn i årskurs 7-9 betalt för att läsa upp sina betyg under en del av sommarlovet (tre veckor). ”Det finns många vinster av detta i form av bättre självkänsla, insikt om att skolkunskaperna fungerar i praktiken och ökad motivation”, skriver utskottet i sitt beslut.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

  1. Definitivt bra, men i grund och botten lite onödigt. Många elever klarar inte röran som uppstår i en klass med 25 elever och en stackars lärare. Resultatet blir att eleven får möjlighet att läsa på sommaren istället, vilket hade kunnat undvikas om studiemiljön varit bättre från början. Vem vill sitta inne i värmen och plugga när klasskompisarna njuter i solen?

  2. Mycket bra! Vi måste se alla de barn och undomar som kämpar i det tysta med alla möjliga problem. Innan det är försent…

  3. Jaha, så de elever som sköter skolan som man ska ska göra detta gratis medan de som gör annat på lektionerna istället för att klara sina uppgifter ska få betalt för samma ”jobb”!

    Oerhört korkat förslag som knappast fungerar som incitament till bättre ordning i skolan. Typisk svensk offermentalitet där det alltid finns en ursäkt eller belöning för de som inte sköter sig…

  4. De som gör annat på lektionerna i vanliga fall lär knappast pallra sig till skolan på sommarlovet. Men det finns barn som faktiskt behöver extra hjälp för de har svårt för sig i skolan. De vill också ha möjlighet till en utbildning som leder till jobb senare i livet. Det kan de väl få en slant för nu ist… De är ju trots allt vår framtid!

Kommentarer avstängda