Eksjö Nyheter

Eksjöflicka gick till attack på Långanäs – kan få fängelse

En nu 17-årig flicka från en ort i Eksjö kommun åtalas nu för att ha blivit våldsam mot personalen på Långanäs ungdomshem söder om Eksjö. Det är andra gången på ett år som flickan åtalas för brott.

Ifjol hölls rättegång mot flickan i Eksjö tingsrätt. Då stod hon åtalad för att ha misshandlat en kvinna i Tranås varhos hon var placerad i familjehem.
Nu är det dags igen. Flickan har varit intagen på Långanäshemmet och där ska hon i februari i år dragit en kvinnlig anställd i håret och slå henne på örat. En annan anställd ska därefter ha blivit riven på halsen så att blodet börjat flöda.
17-åringen riskerar nu böter eller eventuellt fängelsestraff för våld mot tjänsteman.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

 1. Med tanke på vilken miljö Långanäs är för barn och ungdomar som redan har det svårt är det inte konstigt att det inte är fler händelser som denna… En översyn av boende/arbetsmiljö och om samtlig personal har en human människosyn med förmåga att utöva empati vore kanske inte så fel?

 2. Kan bara hålla med dig Xctxs
  Om folk bara visste vad ungdomarna får utstå då det gäller övervåld förnedring m.m.
  Har själv ett barn som sitter där och behandlas som ett svin av vissa i personalen.
  Så jag kan förstå om ungdomarna kan få uttbrott ge sig på personalen då dom triggar
  igång dom istället för att hjälpa dom.
  Sur pappa

 3. Jag tror nog personalen på Långanäs gör vad de kan. Och i en pressad situation kan vad som helst hända. Personligen tycker jag man ska se till att ens barn INTE HAMNAR DÄR innan man klagar. Trygg uppväxt, klara regler, ordning och reda, hålla koll på barnens umgängeskretsar osv. Det är inte statens ansvar att hålla reda på alla ungar. Lär man sig sunt förnuft hemma hamnar man inte i statlig omsorg!

Kommentarer avstängda