Eksjö

Eksjöföretag besökte död man – han var belåten


Mannen var belåten med besöket från Eksjöföretaget. Problemet var att mannen redan var död.

Ett känt Eksjöföretag får nu hård kritik av anhöriga och har granskats av SVT i Värmland efter försäljning av en heminredningsanläggning.

Det handlar om en anläggning som såldes till en svårt cancersjuk man i 80-årsåldern i en kommun vid Vänern i Värmland. Mannen dog bara några veckor efter att ha skrivit på ett avtal med Eksjöföretaget, ett avtal som innebar tiotusentals kronor i kostnade.

Eksjöföretaget har, enligt SVT, fått hård kritik från mannens efterlevande, för att sålt till en dödssjuk man under stark påverkan av mediciner.

Anhöriga har försökt få avtalet hävt men ska ha fått sina brev till företaget tillbakasända och är ännu skyldiga tiotusentals kronor. Enligt ledningen för företaget ska köpet vara hävt men det påstår de anhöriga inte ha fått något besked om, rapporterar SVT.

Enligt företaget var en installatör hemma hos mannen i slutet av maj för att ge instruktioner och mannen ska då ha varit belåten med bemötandet, uppger SVT. Problemet är att mannen varit död i flera dagar vid den tidpunkten

”Det känns väldigt jobbigt”, säger en nära anhörig till mannen till SVT.
Eksjöföretaget är relativt nystartat men har på kort tid nått en omsättning på närmare sju miljoner kronor och över tio anställda.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook