Eksjö Jönköping

Eksjörånaren åtalas – skulle råna restaurang med pistol

Idag onsdag har åklagaren lämnat in stämningsansökan om åtal mot den 25-årige man som greps tidigare i februari misstänkt för att ha planerat att råna en restaurang i centrala Eksjö.

Eksjö Tingsrätt. Foto: Höglandsnytt

25-åringen som är medborgare i ett annat EU-land har varit bosatt hos en känd företagare på en ort i Eksjö kommun.

Den 1a februari greps mannen på Norra Storgatan utanför restaurang Peking. Mannen var då beväpnad med en luftpistol och hade en luva över huvudet. Han hade också med sig en egentillverkad rånarluva gjord av ett linne som det gjorts hål i.

Rånplanerna avbröts av polis, uppger kammaråklagare Adam Rullman.
”Han har erkänt men säger att någon annan utfört påtryckningar, att det var på uppdrag av någon annan”, säger 25-åringens advokat, Andreas Grudemo till SVT.

Ägare till restaurangen ska vittna vid rättegången och styrka att fara för brottets fullbordan förelegat.

25-åringen har suttit anhållen och häktad sedan han togs av polis. Det finns orsaker till det. 25-åringen misstänks nämligen för ytterligare brott, grova sådana.

På nationaldagen ifjol ska 25-åringen tillsammans med en 34-årig Eksjöbo och eventuellt ytterligare någon person ha brutit sig in i en mans lägenhet i centrala Mariannelund och därifrån stulit värdesaker och kontanter för över 10 000 kr.

34-åringen åtalas tillsammans med 25-åringen för grov stöld. Båda männen greps efter inbrottet och har suttit anhållna. En Mariannelundare blev vittne till inbrottet och ska vid rättegången mot männen styrka att brott begåtts.

Ytterligare en ”detalj” i fallet är att polisen tog fast 25-åringen redan ett par dagar innan det misstänkta rånet. Mannen kom då körande i en bil på rv 40 i närheten av Jönköping trots att han inte har något körkort.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook