Kultur

Eksjörevyn behöver bättre textmaterial

”Ett godkänt underhållningsbetyg, bara satsa hårt på att få fram bärande texter, i några nummer är underlaget genant tunt”, skriver Bo G Lundberg om årets Eksjörevy.

”Fullt ös”, den 37e upplagan av Eksjörevyn hade, med ungdomlig besättning, premiär den 5e januari. Den omfattar 31 nummer, några mycket korta.

Revyns stora stjärna, arbetsvilliga Sara Gunnarsson som nu vid 23 års ålder gör sin 6e revy på raken medverkar med större och små insatser i bortåt hälften av revyns nummer. Hennes bas är sångnumren men hon är rapp, textkunnig och har en kraft som gör att hon lyfter dialognumren, som i ordduellen med Viktor Josefsson i ”En rak fråga”.

Med nyinträdde Gunnar Sand från Mariannelund har ensemblen fått en aktör med en avspänd självklar spelstil. Han kan i kraft av sin ålder vidga ämnessfären för sketcherna. Man får hoppas att han nu fortsätter i ensemblen kommande år. Han behövs. Han hade ett öppet och bra samspel med Ingrid Klingberg-Calås i flera nummer.

De unga dansarna gör flera väl samdansade framträdanden. Koreografen Annica Lindholm-Tejfors kan känna sig stolt över vad hennes adepter presterar. Jag sätter högsta betyg för t ex ”Skruvad tango” efter melodin ”New Broadway Cast”.

Sammanfattningsvis ett godkänt underhållningsbetyg. Betydligt högre betyg ligger inom nära räckhåll. Det är bara att satsa hårt på att få fram bärande texter. I några nummer är underlaget genant tunt.

Otto Söderström t ex borde få bättre textmaterial så att han kan utveckla sin figur ”Hjältevadar’n” som han började utforma i fjolårets revy. Han har en stomme till en ny klassisk revykaraktär.

Orkestern med Kjell Alsér, Kjell Ljunggren, Fredrik Mikaelsen och Sakarias Havskog var som vanligt ett säkert kort, ett trumf att spela ut i osäkert läge.

[Bo G Lundberg]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Jag tycker det var en tunn och oengagerad recension. Namn/stavfel finns så det kanske bara är ett utkast.

    Det finns så mycket mer att skriva och avbilda från revyn. Jag hoppas att det kommer en djupare artikel om revygänget som har gjort en enastående insats vilket både publikresponsen och antalet besökande visar. Jag har haft turen att få uppleva showen flera gånger och jag kan försäkra att den håller riktigt hög klass med bra mix i en snygg välljudande förpackning för alla åldrar. Helt i bästa Revy-SM-klass.

    Det kan vara svårt att uppfatta innehållet och samtidigt fotografera. Det ger inte en rättvis bild av underhållningen. Vart är intervjuerna av publiken? Vem var där? Vad tyckte de? Bilder?
    Vad är nytt? Vilka är deltagarna? Hur träffsäkra var satirerna? Vad var bäst? Vilka har gjort det möjligt? Hur många tusen timmar har det tagit?

    Jag vill som medlem av publiken tacka Eksjö-revyn 2013 för en fantastisk premiärshow, tänkvärd, väl avsmakad och värd att upplevas med alla sinnen.

Kommentarer avstängda