Eksjösoldat bombskadad i Afghanistan | Höglandsnytt
Eksjö Nyheter

Eksjösoldat bombskadad i Afghanistan

UPPDATERAT. En soldat från regementet Ing2 i Eksjö skadades när en vägbomb exploderade igår tisdag eftermiddag i Afghanistan. Bomben exploderade i samma område där benen på en Eksjösoldat i mars sprängdes sönder. Den här gången ska soldaten bara ha skadats lindrigt.

Uppgifterna från Försvarsmakten säger att Eksjösoldaten och en finländsk soldat var ute på uppdrag i en terrängbil i distriktet Chimtal i nordvästra Afghanistan. Bomben exploderade, enligt Försvarsmakten, 15:48 lokal tid, det vill säga på förmiddagen svensk tid.
Den svenske soldaten fördes med helikopter till ett tyskt fältsjukhus för vård. Soldaten är i 30-årsåldern och han blir kvar i Afghanistan för att fortsätta krigandet.

Talibanerna i Afghanistan har under senaste tiden genomfört en massiv attack mot västerländska mål i landet. Svenska trupper har blivit beskjutna.
Den finländske soldaten ska inte ha skadats i bombexplosionen, uppger Försvarsmakten.

Nästa vecka genomför bland annat Försvarsmakten en rekryteringsdag på Stora Torget i Eksjö, där man bland annat söker efter soldater till den svenska krigsföringen i Afghanistan.

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook