Eksjö

Elefanter stoppade trafiken på rv 40

Elefanter kom på besök idag söndag lunchtid till Mariannelund. Promenaden på rv 40 innebar en trafikstockning i centrala Mariannelund.

[adrotate banner=”27″]

Elefanter i stan. Vandring på rv 40 genom Mariannelund. Foto: Höglandsnytt
Elefanter i stan. Vandring på rv 40 genom Mariannelund. Foto: Höglandsnytt

Det är cirkus i stan och idag söndag lunch bjöd cirkusen på en annorlunda tillställning när man matade elefanterna på Stortorget i Mariannelund.
Hundratals besökare lät sig imponeras av elefanternas storlek.
Elefanterna promenerade sedan med sina skötare på och längs rv 40 tillbaka till cirkusplatsen på idrottarenan Slättvallen i östra änden av Mariannelund.
Det blev vissa trafikstörningar och en del förvånade förare när de fick se vad som orsakat köbildningen.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Vilda djur dit även elefanter räknas bör av humanitära skäl inte hållas av en Circus. Elefanten är dessutom ett mycket intelligent djur och uppvisar vid många tillfällen ett rent mänskligt empatiskt beteende. Jag har full förståelse för att en circus vill ha levande djur i sin show men varför då inte välja andra arter såsom hundar, hästar, höns ja t.o.m kor. Dessa är redan domestiserade och trivs i människors närhet, men elefanter trivs nog ändå allra bäst ute på savannen där de kan få ströva fritt.

  2. Håller med Tommy. För att få elefanterna ”tama” så skiljs de tidigt åt från mamman och fostras med tortyrredskap. Vissa länder har föregått med att förbjuda många typer av djur på cirkus, Katalonien i Spanien är ett föredöme som förbjudit alla typer av djur på cirkus. Sverige som gärna slår sig för bröstet över sin djurhållning och djurlagstiftning kanske borde fundera över detta sedan sin stagnation inom djurrätt de senaste 20+ åren?

Kommentarer avstängda