Speedway

Elit Vetlanda bästa klubblaget någonsin

Elit Vetlanda har pekats ut som det bästa klubblaget någonsin. Och man motsvarade de förväntningarna när man krossade Indianerna i den andra SM-finalen med hela 57-33. Det blev ingen match. Det blev en massaker på indianer.

[adrotate banner=”27″]
Kumlalaget vann ett (1) heat under hela matchen. Och det var när man dubbeltoppade i heat nio genom att sätta in Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck.
I övrigt var det kattens lek med råttan och mest lekte den här kvällen Bartosz Zmarzlik som tog maximala 14+1 poäng.
Men frågan är om inte Jacob Thorssell bör hyllas ännu mer? Junioren tog tio poäng på fyra heat. Och det var han, i par med David Ruud, som definitivt körde hem SM-guldet till Vetlanda och det redan i heat elva. Deras 5-1:a betydde ledning 42-24 och ett ointagligt försprång. Men detta tycktes ingen på Motorstadion veta om. Först heatet efter utropades SM-guldet som klart från speakertornet. Hade Indianerna tagit fyra 5-0:or i heatet efter Ruud och Thorssell 5-1;a hade Indianerna vunnit med 42-44 och inte ens då hade det blivit totaltseger eftersom Vetlanda vann med tre poäng i går.

Glädjen, och framförallt lättnaden, var stor i Vetlandalägret. Guldet var föreningens åttonde och fler kommer det säkert att bli.

Över 5600 åskådare såg på när Vetlanda tog SM-guldet. En mycket bra siffra med tanke på att guldet redan till stora delar stod klart efter tisdagens match i Kumla.

Poäng, Vetlanda: Bartosz Zmarzlik 14 (5 heat), Tai Woffinden 12 (5), Jacob Thorssell 10 (4), Emil Sayfutdinov 8 (4), Jarek hampel 6 (4), David Ruud 4 (4), Tomas H Jonasson 3 (4),
[Bandy]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook