Speedway

Elit Vetlanda har fortfarande en liten chans på slutspel

Elit Vetlanda gjorde vad man var tvingat till. Besegrade Lejonen på bortaplan och har därmed fortfarande en liten chans på slutspel.

Matchen slutade 42-48 till Vetlanda som dock hamnade i ett sexpoängsunderläge efter sex heat, 15-21.
Tai Woffinden toppades då in och tog en 5-1:a med Artem Laguta.
Tai ersatte Thomas H Jonasson vars blytunga säsong fortsätter. Ikväll blev det inte en enda poäng från sin ordinarie position.
Tai Woffinden blev också Vetlandas bäste poängplockare på 13 poäng på sex heat. Då noterades han ändå för ett fall i starten i heat 14 vilket betydde att ställningen efter det heatet var knappa 41-43 efter 5-1 till hemmalaget. Men samme Tai, i par med Bartosz Zmarzlik (11 poäng), körde en 5-1:a i sista heatet och måstesegern var i hamn.
Samtidigt förlorade Dackarna hemma mot Indianerna vilket gör att Vetlanda har häng på Målillalaget men samtidigt att Indianerna är ouppnåeligt.
Ska Vetlanda ta en slutspelsplats måste det bli på Masarnas bekostnad. Avestalaget förlorade mot Rospiggarna.
Om en vecka möter Vetlanda Masarna på hemmabana. Om Elit Vetlanda vinner och tar bonuspoängen står lagen på lika många poäng. Masarna, Elit Vetlanda och Dackarna slåss i så fall om sista slutspelsplatsen i sista omgången.
I mötet mot Lejonen imponerade också Oliwer Berntzon med sina åtta poäng. Godkänt också för övriga förare där bland annat Kenny Wennerstam tog tre poäng på lika många heat.

Leif Hedberg, [email protected]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook