Nyheter Speedway Sport Vetlanda

Elit Vetlanda krossade Västervik – leder elitserien

Efter en förkrossande seger med 57-33 mot Västervik seglar Elit Vetlanda upp i elitserietopp i speedway. Och bäddar därmed för en kanonmatch i Målilla om en vecka.

Elit Vetlanda hade inga som helst problem med att besegra Västervik. Speciellt inte som stjärnförarna Jason Crump och Jarek Hampel den här gången tycktes ha tankat med raketbränsle. Duon bara flög fram över ovalen och det var endast Crump som tappade en poäng av dem.
Inte långt efter var Thomas H Jonasson som tog 10+1 poäng och Leon Madsen med sina 8 och dessutom tre bonuspoäng. Den senare körde nu som ordinarie, men klarade även av den rollen galant.

Den ende som egentligen tycktes ha problem var ryssen Emil Sayfutdinov. Han inledde med två sistaplatser vilka följdes upp av två andraplatser och därmed 4 poäng.
Frågan är hur bra egentligen Elit Vetlanda blir om alla i laget producerar?
Västervik vann bara ett heat, det tionde, då just Sayfutdinov blev tvåa och junioren Henric Lindqvist sist.
Lite drygt 3000 åskådare såg överkörningen av Västervik.

Kommande tisdag väntar ett nytt Smålandsderby och det blir tillika en ren seriefinal. Då reser Vetlanda knappt 5 mil österut för match mot likaledes obesegrade Dackarna som vann mot Vargarna i kväll.
Piraterna krossade Hammarby i Stockholm och Indianerna tog en relativt lätt seger hemma mot Valsarna.
Poäng, Elit Vetlanda: Jarek Hanpel 14+1 (5 heat), Jason Crump 13+1 (5), Thomas H Jonasson 10+1 (4), Leon Madsen 8+3 (4), Martin Vaculik 8 (4), Emil Sayfutdinov 4+1 (4), Henric Lindqvist 0 (4).

Leif Hedberg

[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook