Speedway

Elit Vetlanda överkört i SM-finalen

Det blev da capo för Elit Vetlanda när man förlorade stort mot Pitaterna med 51-39. Man var precis som för två år sedan aldrig med i matchen.

[adrotate banner=”28″]
I semifinalen för två år sedan, då Piraterna kvaddade Elit Vetlanda, avgjordes matchen i de första heaten.
Precis så inleddes SM-finalen ikväll.
Det började med att Martin Vaculik fick stopp/körde omkull i heat 1 och 5-1 till Piraterna. Men det var bara en fingervisning på vad som komma skulle.
En förare, Jaroslaw Hampel, var den ende som levererande under kvällen och kanske också ett plus till Vaculik.
Matchen och SM-guldet för Piraterna var avgjord redan efter heat 12, alltså med tre heat kvar. Det var spel mot ett mål. Precis som det var i semifinalen 2011.
Återigen underpresterade Tomas H Jonasson rejält och den här kvällen kan man nog påstå detsamma om lagledningen dom väntade alldeles för länge med att agera.

I den här matchen får Elit Vetlanda underkänt för vad man presterade men när det gäller säsongen i stort så blir det mer beröm godkänt. Minns att man med bara en omgång kvar var nära att åka ur elitserien. Ändå tog man sig till SM-slutspel där man slog ut fyran Västervik och tvåan Dackarna och alltså hela vägen till final. Och SM-silver – efter att nästan fått sätta ihop ett nytt lag till den säsongen – är ju inte så pjåkigt…

Poäng Vetlanda: Jarek Hampel 14 (6 heat), Martin Vaculik 9 (6), Janusz Koldziej 8 (5), Magnus Karlsson 5 (5), Tomas H Jonasson 1 (3), Ricky Kling 0 (2)
[Bandy]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. ”Dom väntade alldeles för länge med att agera” Vem fan skulle de toppa med?? de kan ju inte stoppa in Hampel i varje Heat….

  2. Givetvis i heat 6 istället för Jensen då man låg under med 12 poäng.
    Kunde stoppat in Vaculik och Kolodziej i tidigare heat också.

  3. Och med det menar jag Vaculik och Kolodziej i heaten strax därefter. Att toppa först i heat 10 var alldeles för sent.

Kommentarer avstängda