En av de bästa bandymatcher som spelats

Vetlanda BK kryssar vidare mot de tilltänka topplagen i bandyns elitserie. Nu ikväll onsdag genom att spela 6-6 (5-2) mot Västerås i Sapa Arena i en mycket publikvänlig bandymatch.

[adrotate banner=”27″]
Frågan är om inte detta var en av de bästa bandymatcher som spelats i Sapa Arena sedan hallen invigdes?
Båda lagen bjöd på en frejdig offensiv och VBK inledde klart bäst.
Man gjorde också 3-0 redan innan 15 minuter hade spelats.
Västerås reducerade två gånger om innan Christian Mickelsson gjorde 4-2 och 5-2 inom loppet av en minut. Det resultatet stod sig halvleken ut.

I andra halvlek föll både VBK som lag och spelet bakåt något. Västerås svarade på nytt för två reduceringsmål till 4-5, men så stänkte VBK-backen Jesper Hvornum in sin andra hörna för kvällen och VBK ledde med 6-4.
Man hade några gyllene läge att också göra fler mål men brände ett par riktigt vassa målchanser. Istället kunde Västerås göra 6-5 och 6-6.

VBK:s övriga mål gjorde Johan Löfstedt och Joakim Andersson. Den sistnämnde på en riktig rackarrökare till vänsterhörna. Där visade Andersson att han också besitter ett skott av hög klass.
Johan Esplund var framträdande i Västerås, men han lade – och tilläts lägga – mycket energi på domaren och hans beslut. Och då ska det tilläggas att domaren var långt ifrån en hemmadomare – om man ska uttrycka det lindrigt.
Totalt sett ett rättvist resultat i en mycket bra match som säkert gladde de nästan 1500 åskådarna i Sapa Arena.

Det innebär att VBK fortfarande är obesegrat efter att han inlett med tre oavgjorda matcher. Men man har gjort det mot mycket svårt motstånd.
Och inte blir det mycket lättare nästa onsdag då Edsbyn kommer på besök.
Men spelar VBK som i de tre inledande matcherna får Edsbyn problem.