Debatt

”En enkel regel: klä av sig naken i duschrummet”

”Ett rullande schema med duschvakt innebärande manlig duschvakt i damavdelningen och kvinnlig i mansavdelningen”, är debattören Lars-Håkan Halldins recept för att bli av med snusket i simhallarna i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

[adrotate banner=”6″]

För att ge mitt hjärta lite omsorg och minska midjan har jag börjat motionera genom att simma. En trevlig sport redan i ungdomen. Man får många nya trevliga vänner i badbassängen. Varmt är det dessutom. 28 grader.

Allt skulle vara frid och fröjd om inte de badande vännerna glömde de grundläggande hygienreglerna i badhuset. Du skall tvätta dig noga naken i duschrummet. Du får varken ha kalsonger eller badbyxor på dig då.

Vi börjar bli några surgubbar som påpekar detta för de som bryter mot regelverket. En del gormar och blir mycket arga andra ska anmäla oss för diskrimineringsombudsmannen.

Vi har dessutom ofinheten påpeka du skall gå på toaletten och göra där vad man skall göra inte kissa i badvattnet. Nu är kanske kiss i sig inte så farligt det är sterilt när det kommer ut i vattnet men tillsammans med klor skapar det en odör som gör att badgäster inte trivs i bassängen och personalen utsätts för risker genom bakterier mm.

Baddräkt ovanpå trosorna

När man ser folk bada i bassängen och kalsongerna skymtar fram eller damer som inte tagit av sig behån och andra inte trosorna utan baddräkt ovanpå. Det går liksom inte dölja när man simmar.

Vi har ett otyg till folk har fräckheten inför badande vänner fylla på sitt schampo flaska från den kommunala badtvålen. Nu är gränsen nådd. Unga grabbar som kommer direkt från skrotlyftet tar på sig badbyxorna ställer sig under duschen några korta sekunder inte ens tvål så rakt ut i bassängen.

Vissa tvättar sig utan ta av sig badbyxorna. Går in och sätter sig i bastun har inte ens med sig egen handuk. Bastun blir en veritabel bakteriehärd.

Tänk om alla kunde respektera enkla regler. Klä av sig naken i duschrummet och tvätta dig noga under armar underliv fötter och ansikte. Sedan basta och bada så mycket trevligare det skulle bli.

I Tyskland har man stävjat detta med övervakningskamera i duschrummet och kanske böter för dem som fuskar. Jag vet hur man stävjar detta kommer nästa vecka förslå badmästaren att man har ett rullande schema med duschvakt innebärande manlig duschvakt i damavdelningen och kvinnlig i mansavdelningen. Om det finns legal grund så borde det gå att belägga fuskarna med straffavgifter. Det kostar flis för oss skattebetalare at rena vattnet efter den ohygieniske fuskaren.

Lars-Håkan Halldin, en av de badande vännerna

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

10 Comments

 1. Den är inte förvirrad kravet är enkelt stoppa smutsen som badgästerna åstadkommer genom att låta bli att tvätta sig innan de anträder badet i vårt fina badhus.

 2. Vilket världsproblem!
  Ut i sjön å simma om man tycker det är så fruktansvärt äckligt, elller köp en egen pool… Det lär ju kosta ’flis’ att anställa duschvakter också!

 3. Nu är du Lars-Håkan Haldin ute i det våta.
  Ta ett kallt dopp och kyl ner dig, koncentrera Dina tankar på något mer väsentligt
  än denna fråga.

  1. Vbli upprörd över att det krävs att man sköter sin hygien?
   Är det så gott om skitgrisar?
   Kn

 4. ”…innebärande manlig duschvakt i damavdelningen och kvinnlig i mansavdelningen.” ???

  1. Jadu, Mia. Jag tänkte som du och kanske är det så att Lars-Håkan själv vill vara duschvakt i damernas duschrum..;)

 5. Om det skulle stå en man i damernas omklädningsrum då skulle jag ha jeans o tröja på fram till bassängkanten… Usch

 6. Mycket bra insändare! Vi vet alla var snusket med kalsonger kommer ifrån men det kan inte sägas högt. Något så fruktansvärt äckligt, att bada i kalsonger eller duscha med kläder på är ingen gammal sedvana i Sverige. Alix, banane m fl, lär er hur man beter sig i en simhall i Sverige!!

Kommentarer avstängda