Aneby Ekonomi Eksjö Höglandet Jönköping Jönköpings län Småland Tranås Ydre

”En förfärlig förlust” – Han kämpade för Höglandets framtid, nu är han död

”Det är en förfärlig förlust, så sorgligt, otroligt ledsamt”. Han kämpade för Höglandet och fick klart avtal om en station längs höghastighetsjärnvägen i Tranås. Nu har HG Wessberg avlidit.

HG Wessberg var regeringens förhandlingsperson i Sverigeförhandlingen om höghastighetsjärnväg och fick igenom avtal med Tranås, Jönköpings och Värnamo kommuner om stationslägen, tusentals bostäder och andra infrastruktursatsningar.

Wessberg var också svensk ledamot i Europeiska Revisionsrätten i Luxemburg. Han var tidigare statssekreterare hos Fredrik Reinfeldt, generaldirektör för Bolagsverket, vice vd i Svenskt Näringsliv, vd i Industriförbundet, ordförande för Stockholmsmoderaterna och informationsdirektör i försvarsstaben.

HG Wessberg avled efter en tids sjukdom. Han blev 65 år.

”Så sorgligt att höra att HG Wessberg avlidit. Han imponerade stort med sitt lugn, sin kraft och förhandlingsförmåga. En klok, respektfull och ansvarstagande politiker – så viktig i en tid som denna”, säger småländske ministern Tomas Eneroth (s) på twitter.

”Det är en förfärlig förlust”, säger ledarskribenten, Axess-chefen och Höglandsvännen Pj Anders Linder.

”Så otroligt ledsamt att HG Wessberg gått bort. Med sitt skarpa intellekt, pragmatiska handlag, stora öra och resultatinriktade fokus var han en av de viktigaste spelarna i Alliansbygget under många år. Jag är tacksam för att ha fått känna HG”, säger centerledaren och Väramopolitikern Annie Lööf.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook