EN GIGANT – AXEL STOR VETLANDAHJÄLTE IKVÄLL

Totalt haveri. En gåta. Vetlanda BK visade under fredagen mot AIK sin bästa insats genom mycket bra bandyspel. I första halvlek. Men också sin sämsta. I andra halvlek. Detta när VBK besegrade AIK med 7-6 i Hydro Arena.

VBK vann alltså mot formstarka AIK med uddamålet. Stor segerorganisatör i hemmalaget blev Axel Ekholm. Första halvlek kunde man till och med översatt till ”Axel Ekholm show”.

Nr 8 i VBK var överallt i det offensiva spelet för hemmalaget. Han passade in till 1-0-målet som Patrik Johansson gjorde. Han blev fälld i straffområdet efter ett eget genombrott. Niklas Gälman satte straffen säkert till 2-0. Patrik Johanssons 3-1-mål var han inte involverad i. Men 4-1 genom ett konstmål, en styrning bakom ryggen som helst ställde Andreas Bergwall i AIK-målet och 5-2 slog Ekholm själv in på tennis. Snacka om en framträdande insats!

I andra halvlek gjorde Tobias Nyberg tidigt 6-2. Så långt höll VBK fina samma spel som i första halvlek. Men sedan..
Resten var udd- och håglöst och det förblir en gåta varför inte tränaren Patrik Johansson tog en timeout så dags?

Det verkar vara hugget i sten att timeout ska man ta när man ligger under med tre mål. Inte när man leder med lika många. Trots att spelet så tydligt havrerat.

Hade VBK tappat detta hade ledningen i VBK till stor del fått ta på sig förlusten. 6-3- och 6-4-målen kom också som på beställning. Då som först kom timeouten. 15 minuter för sent.

Räddningen skulle givetvis stavas A-x-e-l E-k-h-o-l-m. Med tio minuter kvar att spela satte planens gigant 7-4. AIK hann dock med att reducera ytterligare två gånger. En mycket stabil insats av VBK i första halvlek. Men ett totalt haveri i andra.
Och visst kräver man mer av 2 x Pontus, Vilen och Blomberg. Där finns mer att ta ut.

AIK kom till spel utan sin målskytt Patrik Nilsson som dock fanns på plats i Vetlanda, avstängde lagkaptenen Johan Willes samt det sena nyförvärvet Patrik Sjöström. Den senare har inte debuterat i AIK än.

Nästa fredagskväll möter VBK ett annat stockholmslag hemma, Hammarby. Dessförinnan, på onsdag, ska man möta Sirius på Studenternas.