Ekonomi Nässjö Toppnyheter

En halv miljard kr – Nässjöföretag storsatsar

Det går bra nu. Hustillverkningsindustrin på Höglandet blomstrar. Senast ut med storsatsning är Annebergsbaserade modulhustillverkaren Flexator.

Nu bygger Flexator i Anneberg en ny lagerhall och utökar produktionsytan med över 2 500 kvadratmeter.
– Nu kan vi frigöra nödvändiga ytor i fabriken, säger Mats Ekegren, produktionsteknisk chef på Flexator, i ett pressmeddelande.

Lagerhallen innebär en stor investering för Flexator. Men det är också en nödvändig satsning.
– Vi bygger för att kunna förvara och väderskydda färdigbyggda moduler så att de inte behöver stå ute i regn och rusk. Särskilt viktigt är det när det blir längre lagertider än planerat, exempelvis när ett bygglov blir uppskjutet. Normalt har vi lagrat emballerade moduler i några veckor, denna tid kan nu utökas betydligt längre så att kunderna kan får fram sina bygglov, säger Mats Ekegren.

Flexator omsatte ifjol 518 miljoner kr och nådde för första gången över halvmiljardsstrecket. Bolaget har 183 anställda och gjorde en vinst på 33 miljoner kr efter att de anställda fått 71 miljoner kr i löner.

Direkt efter semestern började markarbetet för den nya lagerhallen och under november ska bygget stå färdigt. Vilket innebär att Flexator då kommer att ha utökat sina produktionsytor vid anläggningen i Anneberg, från 11 000 till drygt 13 500 kvadratmeter vädersäkrad yta.
– Det är en stor ökning, som kommer att märkas. Jag vet inte när vi gjorde en sådan här byggnation senast. Vi kommer att kunna täcka 30 av våra största moduler i lagerhallen. Det gör att vi också har möjlighet att frigöra ytor i fabriken, säger Mats Ekegren.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook