En käftsmäll från högern knockade vänstern. | Höglandsnytt
Debatt Opinion

En käftsmäll från högern knockade vänstern.

Så tog då högern revansch sedan man lyckats störta Juholt. Det talades om att man skulle söka en person som kunde ena och svetsa ihop partiet! Med Löfven och eventuellt Österberg eller Damberg är detta ju en omöjlighet. Såväl Löfven som de andra två är starka EU- anhängare liksom kärnkraftsförespråkare.

Kunde man på ett tydligare sätt sagt till EU- och kärnkraftsmotståndare, ”stick vi bryr oss inte det minsta om vad ni tycker”. Vad återstår för dessa? Ja det kan väl bara bli Vänstern och Miljöpartiet.Som det nu ser ut kan jag inte förstå annat än att den högra sidan vill splittra partiet. Och den kanske blir mer än bönhörd.

Arbetare och löntagare bör veta att Österberg gladeligen röstade bort deras rättigheter när han godkände Lissabonfördraget. Sannolikt vill han fortsätta med proletariseringen av de förstnämnda genom att säga ja till Finans/europakten och ytterligare klavbinda svenska folket till EU.s extrema marknadsliberalism. Men också en gång för alla ta bort svenska folket självbestämmande över samhällsutvecklingen. En demokrati kan aldrig låta någon utanför sitt eget land bestämma landets budget.Alliansen kan slicka sig om munnen. Nu behöver de inte ensamma ta ansvaret för att knäcka facket, de arbetslösa, sjuka och pensionärerna.Var finns den intellektuella skärpan som skulle återföra partiet till Per Albins, Tage Erlanders och Palmes visioner om det goda samhället? Ja inte finns den längre i den ledande hierarkin.

Olle Ljungbeck,  Gävle

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook