Debatt

”En osmaklig kampanj för bandy”


[adrotate banner=”27″]
”Jag blir bedrövad när jag ser den kampanj som just nu görs i Vetlanda inför en bandymatch på fredag kväll. I min enfald trodde jag att alla Vetlandabor och andra intresserade var välkomna till en viktig bandymatch – men icke”, skriver Göran Ivarsson i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.
[adrotate banner=”27″]

Inbjudan gäller endast ONDA människor. Rubriken på de affischer som nu delas ut eller placeras både lagligt och olagligt (det senare t.ex. på elskåp) är enkel ”Varenda jävel till kullen!” och så skriver man att det ska göras en fest på ”Kullen” dvs bandyarenan.

Den som vill veta vad ordet ”jävel” står för kan ju enklast se på Wikipedia. Där står det att djävulen – eller omskrivet jäveln – ”representerar och personifierar det onda”. I ett sådant sällskap vill inte jag finnas med – därför kommer jag inte att finnas på Tjustkulle bandyaréna på fredag kväll.

Det är för övrigt ganska bedrövligt på många idrottsevenemang – inte endast bandy, utan även i ishockey – hur mycket svordomar och otidigheter som förekommer både mot spelare och inte minst mot domare. Det borde vara en hederssak för en sann supporter att inte svära och förbanna t.ex. en domare som gör sitt jobb efter bästa förmåga.

Eftersom ordföranden i Vetlanda Bandyklubb även är ordförande i Vetlanda kommuns kultur- och fritidsnämnd borde det finnas goda förutsättningar att en form av bildning kunde delges klubbens fans och även till de grupperingar som säger sig vara ”fans” – t.ex. svenskafans.

Alltså – jag kommer inte att besöka matchen på Tjustkulle på fredag. Däremot kan jag på annat sätt stödja VBK! Jag skulle gärna se att fler tar ställning för en annan ”kultur” vid idrottsevenemang.

Tänk om affischerna i stället hade andats ett – ”Varmt välkommen till fredagens bandymatch! Det är fri och gratis entré!!”

GÖRAN IVARSSON

Vetlanda

[adrotate banner=”108″]

[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook