Nyheter

En polis död – vettvilling döms till fängelseEn man i 25-årsåldern har dömts till tre månaders fängelse efter en lång biljakt förra hösten där en polis dog.

Mannen vägrade stanna vid en trafikkontroll i närheten av Örnsköldsvik. En biljakt tog vid och varade i nästan tio mil innan polisbilen körde av vägen och hamnade i en sjö i Fredrika i Åsele kommun. En polis dödades i olyckan.

Ångermanlands tingsrätt har nu dömt en man för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och ringa narkotikabrott till fängelse 3 månader.

Mannen har erkänt gärningarna. I domen konstaterar tingsrätten att mannen genom sitt körsätt varit grovt oaktsam och också visat likgiltighet för andra människors liv eller egendom.

Tingsrätten bedömer att rattfylleriet är grovt, eftersom mannens framförande av fordonet inneburit en påtaglig fara för trafiksäkerheten.

Tingsrätten anger att grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri är brott av sådan art att påföljden bör bestämmas till fängelse och att det inte framkommit några särskilda skäl att döma mannen till annan påföljd.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook