Vetlanda

”En riktigt smutsig stad” – Vetlandabon och diplomaten


[adrotate banner=”27″]
Vetlanda fick nyligen fint besök på högsta nivå av Namibias ambassadör i Sverige. Besöket blev av eftersom Vetlanda kommun har ett samarbetesprojekt med staden Rundu i nordöstra Namibia.

Ambassadör Morina Muuondjo var i Vetlanda för att få veta mer om hur samarbetet står till och för att stärka banden mellan Rundu och Vetlanda.
Efter besöket fick Vetlanda kommun ett synnerligen välformulerat och vänligt tackbrev från Morina Muuondjo på diplomatengelska. I brevet tackas det bl a för programmet i Vetlanda och uppskattning över samarbetsprojektet som ambassadören gärna ser vidare och starkare samarbeten.
”On behalf of tne Namibian government I wish to place on record our deep appreciation for the existing collaboration”, skriver ambassadören t ex.
Bland satsningarna som Vetlanda deltar i är utbyggnad av räddningstjänsten och brandförebyggande utbildningar och sophantering.
”Rundu är en riktigt smutsig stad. Det är oerhört skräpigt”, passar samarbetsprojektets ledare Bo Troedsson att säga i ett uttalande efter ambassadörens besök.
Vetlanda och Rundu jobbar vidare för att få ut soptunnor och en ordentlig sophantering.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook