En symfoni av smaker – de gör Sveriges bästa korv | Höglandsnytt
Jönköpings län Sävsjö

En symfoni av smaker – de gör Sveriges bästa korv

Nu är Sveriges bästa charkuterier korade i Chark-SM 2018. Lokala Vaggeryds Chark tog hem titeln som Svensk Mästare i Traditionell chark med sin Pölsa.

För tionde gången utsågs Sveriges bästa charkuterier. För första gången utses Vaggeryds Pölsa som Svensk Mästare i Chark-SM. Tidigare mästerskap har deras Pölsa fått guldkvalitetsstämpel men i år tog den dessutom hem mästartiteln.

Domarnas motivering löd: ”Fantastisk balans i kryddning som framkallar en symfoni av smaker. Traditionell rätt som borde ligga i tiden”.

– Det är fantastiskt skönt. Till slut blev vi Svenska Mästare. Det är en produkt som vi gjort sedan mitten av 60-talet, säger Fredrik Gustavsson, på Vaggeryds chark, i ett pressmeddelande.

Förutom Vaggeryds Chark så fick även Ludvig Sörensen i Sävsjö från Jönköpings län tre guldkvalitetsstämplar

I Chark-SM tävlar charkföretagen i 17 olika kategorier allt från den bästa falukorven, köttbullarna, julskinkan och korvarna till de bästa rökta och lufttorkade charkuterierna. De cirka 700 tävlande charkuterierna från 55 företag har blindtestats av ett 40-tal domare. Alla charkuterier som är felfria i bedömningen får en guldkvalitetsstämpel som visar för konsumenterna att det är en produkt av högsta klass. I varje tävlingsklass utses också en Svensk Mästare.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook