Debatt Jönköpings län

Enorm bostadsbrist i Jönköpings län


”Man behöver inte ha varit raketforskare för att för några år sedan ha räknat ut vart det barkade hän”, säger Björn Johansson, ordförande Hyresgästföreningen region Sydost, i ett opinionsinlägg på tal om bostadsbristen i Jönköpings län.

En färsk rapport från Statistiska centralbyrån visar att av allmännyttans 22 132 hyreslägenheter i Jönköpings län, finns det bara 71 stycken lediga.

I veckan släppte Statistiska centralbyrån en rapport som befäster bilden av bostadsbrist i stora delar av Jönköpings län. Länets kommunala bostadsbolag – allmännyttan – har sammanlagt 22 132 hyreslägenheter. I september fanns det 71 lediga lägenheter.

Man behöver inte ha varit raketforskare för att för några år sedan ha räknat ut vart det barkade hän.

Precis som övriga landet har Jönköpings län tagit emot många flyktingar den sista tiden, många av dem behöver också bostad. För tillfället bor det även 3 809 stycken 15-åringar i länet. Inom några år behöver dessa ungdomar också lägenheter.

Då man inte har haft någon framförhållning, är det nu dags att bygga ännu mer än man gör i dag. Mycket mer. Om kommunerna i Jönköpings län vill behålla sina invånare är det dags att sätta spadarna i marken.

Björn Johansson, ordförande Hyresgästföreningen region Sydost.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Björn Johansson tycker det ar dags att sätta spadarna i backen och bygga bostäder för att komma tillrätta med bostadsbristen i Jönköpings Län. Det är bra men vi som bor i Jönköpings län vill inte ha fler miljonprogram som ägs av en allmännytta som inte längre finns. Allt bostadsbygge måste ske på kommersiella grunder utan skattesubvention och de som är bäst lämpade att bygga nya hus är privata fastighetsägare. Kommunala fastighetsbolag i små kommuner med mindre än 30 000 invånare bör satsa på försäljning av sina kommersiella fastighetsbolag, inte bygga nya miljonprogram.

Kommentarer avstängda