Nyheter

Enormt tillslag: 19 personer anhållna för spritsmuggling

Ekobrottsmyndigheten genomförde i måndags ett omfattande tillslag gällande storskalig smuggling av alkohol från Tyskland till Sverige.

Syftet med tillslaget var att hindra att illegal alkohol kommer in i Sverige via bussar och att störa fenomenet med frekvent illegal införsel av alkohol med bussar.

– Det här är ett av de största tillslagen i Ekobrottsmyndighetens historia och målet är att med nya metoder slå ut handeln med smuggelsprit. Mängderna alkohol som flödar in över gränsen från Tyskland är chockerande och vi talar om hiskeligt stora belopp i undandragna skatter, säger Helena Lundgren, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Linköping, i ett pressmeddelande.

Ekobrottsmyndigheten genomförde tillslaget tillsammans med Tullverket och Skatteverket.
Tillslaget skedde på fyra olika platser: Göteborg, Karlstad, Köping och Helsingborg. Vid tillslaget la Ekobrottsmyndigheten beslag på en stor mängd alkohol och en buss.

19 personer sitter anhållna i arresten. Ytterligare nio personer frihetsberövades, men har försatts på fri fot. Brottsmisstankarna består främst i grov smuggling av alkohol, grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook