Ekonomi Höglandet Jönköping Vetlanda

ERBJUDANDE: Du får 50 000 kr direkt om du börjar jobba på Vetlandaföretag

HCL meddelar nu att ca 100 tjänster kommer plockas bort från den leveransorganisation de köpt av Volvo. Till följd av detta tillkännager Peter Hellgren, vd för Vetlandagrundade och Jönköpingsbaserade konsultbolaget Consid, att han erbjuder 50 000 kronor till de före detta Volvo-anställda som väljer att börja hos Consid.

Nyligen meddelade HCL, det indiska bolag som köpt upp Volvo IT, att man siktar på att ta bort ungefär 100 tjänster i Sverige, för att man vill ”modernisera sin svenska leveranskapacitet för att möta den ständigt föränderliga efterfrågan på it-marknaden”. Resultatet av förhandlingarna med facket är bland annat att ett paket kommer erbjudas till den som frivilligt lämnar bolaget.

– Det är beklagligt att så många anställda med en så eftertraktad kompetens drabbas av HCL:s besked. I vår bransch är dock möjligheterna för dessa individer oändliga och det är med öppna armar vi nu vill erbjuda de före detta Volvo-anställda möjligheten att bli en del av vår organisation istället. Vi erbjuder de som väljer att gå över till oss 50 000 kronor i sign on-bonus, säger Vetlandaföretagaren Peter Hellgren i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook