Jönköping Jönköpings län

ERKÄNNER: Det var han som avrättade pensionärerna


Man från Jönköpings län dömd för dubbelmordet på pensionärerna i Mantorp erkänner nu brottet.

Polisen har träffat den man från farliga Jönköpingstrakten som dömdes för dubbelmorden i Mantorp 2017. Mannen är dömd men mötet genomfördes för att polisen skulle få höra vilken information han ville lämna.

Under måndagen den 17 december 2018 hade polisen samtal med den 24-årige man som dömts för dubbelmorden i Mantorp. Detta med anledning av att mannen självmant önskat få berätta vad som hände den 11 juni 2017. Mannen är bara en i en lång rad dömda och misstänkta mördare från allt mer skräckinjagande Jönköpingsområdet de senaste åren.

– Domen är redan avkunnad av Göta Hovrätt men vi valde att träffa honom för att höra vad han hade att berätta. Ur ett brottsofferperspektiv kan det vara viktigt för anhöriga att om möjligt få mer information, säger Gunilla Broman, spaningsledare för utredningen, i ett pressmeddelande

24-åringen berättade vid samtalet att det var han som ensam berövade pensionärsparets liv. Vidare berättade 24-åringen att han saknar koppling till brottsplatsen och offren. Den aktuella dagen hade han för avsikt att begå brott men det var oklart vilken typ av brott. Han berättade att det var slumpen som gjorde att han hamnade i Mantorp och att det aktuella huset där brottet begicks låg skyddat och på en geografiskt bra plats för att skyndsamt kunna ta sig därifrån.

När det kommer till det dödliga våldet har 24-åringen medgett att han var medveten om att tejpningen och det skärande våldet vid brottstillfället skulle förorsaka makarna livet. Enligt 24-åringen var det dödliga våldet inte planerat utan en impulsiv handling som uppstod vid brottstillfället.

– Det här är en berättelse som stämmer till stora delar med vad som framkom under förundersökningen, säger Gunilla Broman.
Anhöriga till de avlidna är underrättade om uppgifterna som 24-åringen lämnat till polis.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook