Ett hån mot Vetlandaborna – de slutade tänka

”I 30 minuter spelade Vetlanda BK som ett topplag i Elitserien i hemmamötet mot Tillberga. Men efter det lade man ner all tankeverksamhet gällande bandy och ställde ut skridskorna på isen”, menar Leif Hedberg.

Det blev ändå seger med 9-5 (6-3).
VBK hade 5-0 efter 31 minuter och borde kanske haft det dubbla. Bland annat sköt Jesper Hvornum en straff utanför. Men vad hände sedan?

Resterande timmen vann bottenlaget Tillberga med 4-5! Någon i publiken kallade det allmänhetens åkning men det är nästa ett hån mot allmänheten.

Helt klart är att VBK-spelarna slutade tänka bandy och trodde att allt bara skulle flyta på sista timmen också. När Tillberga var uppe i 7-5 med 25 minuter kvar att spela var VBK-segern långt ifrån i hamn.

Stundtals var det Västeråslaget som förde spelet. Nu räddade VBK upp situationen efter två mål från Philip Lindqvist (8-5) respektive Joakim Andersson (9-5). För övrigt Joakims fjärde mål i matchen.

Johan Löfstedt gjorde två mål samt Pontus Blomberg och Niklas Gälman varsitt. Gälmans första mål för VBK i seriesammanhang.
Nej, sådana hör svackor duger inte, VBK, om laget ska slåss om en slutspelsplats.

På lördag möter VBK Sandviken i bortahall. Då måste man spela bandy mer än i en halvtimme.