Debatt

ETT HIMLA VÄSEN?

Eftersom både jag och Per Lundberg är troende (Per skriver ”Herre min skapare”) kan jag bara hålla med honom i artikelns första två avdelningar. Jag har engagerat mig därför att det i Vetlanda gjordes en mindre välformulerad affischkampanj.

Inte vid något tillfälle har jag kunnat se något liknande som har gjorts av någon av alla de olika samfund som finns i Vetlanda. Vad Åke Green eller Holger Nilsson haft för åsikter har jag i vart fall haft en direkt med Åke – Holgers förslag om bokbål blev ju inte ens en flamma!!

 

Per betraktar tydligen inte Wikipedia som ett tillförlitligt uppslagsverk – men jag har en känsla av att det är ett av de större – i vart fall i det land där jag bor!

 

Att Per sedan ägnat sig åt djupstudier hos Wikipedia omkring kristendomen är väl helt OK – jag brukar läsa om den person som s.a.s. startade Kristendomen. Den informationen finns i en bok som heter Bibeln!

 

Jag har inte kategoriserat människor i onda eller goda – det gjorde affischkonstruktören som endast inbjöd en grupp! Alla var inte välkomna då – men i den reviderade versionen finns det plats för ”alla hjältar” och det är bra! Jag hoppas att det blir fullsatt på Tjustkulle i morgon kväll!

 

Eftersom vi är båda är troende – får jag avsluta med ett förslag till bön? Jesu bön enligt Matt 6:9-15.

 

GÖRAN IVARSSON

Vetlanda

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook