Debatt

”Ett samtalsklimat som vittnar att politiken leds av barnungar”


[adrotate banner=”27″]
”Självfallet har många saker samverkat för den situation som svensk politik befinner sig i. En är att man underskattat Stefan Löfven, den andra Alliansens längtan tillbaka till Rosenbad, den tredje ett samtalsklimat som vittnar att politiken leds av barnungar och den fjärde ren skär tjurskallighet, att aldrig samarbeta på ett trovärdigt sätt utan bara vräka ur sig plakatpolitik”, skriver Eksjödebattören Lars-Håkan Halldin i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt på tal om politiska läget i Sverige.
[adrotate banner=”27″]
Nu får Allianspartierna skörda att de uppträdde uppnosigt och arrogant mot socialdemokraterna inför budgetbehandlingen. Hade man gått in i konkreta förhandlingar om skulle Alliansen troligtvis successivt under mandatperioden ökat sin andel av väljarna kanske skapat sig en position för regeringsskifte.

Den nya Moderatledaren är ett oskrivet kort. Hon övertygar inte verkar okunnig och fumlig. Ett betydligt svagare kort än t ex Håkan Juholt.

SD går starkt framåt vilket jag prognostiserat. Nu släpper opinionsinstituten fram SD i mätningarna men troligen inte fullt ut av PK- mentalitet. SD är klart underskattat 20 procent är ett mer troligt resultat för deras del.

SD och Moderaterna är idag kommunicerande kärl. Fortsätter AKB Reinfeldts invandringslinjen då lär tappet till SD bli stort och på valdagen kan de ha passerat Moderaterna i storlek.

Vi kan stå inför den allra största strukturrationaliseringen i Svensk politik. Följande partier kan få exit riksdagen: Kd, Fp, V, C och Mp. Frågan är om dessa partier orkar slicka sina sår och komma igen.

Självfallet har många saker samverkat för den situation som svensk politik befinner sig i. En är att man underskattat Stefan Löfven, den andra Alliansens längtan tillbaka till Rosenbad, den tredje ett samtalsklimat som vittnar att politiken leds av barnungar och den fjärde ren skär tjurskallighet, att aldrig samarbeta på ett trovärdigt sätt utan bara vräka ur sig plakatpolitik.

Lars-Håkan Halldin
Eksjö

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

Kommentarer avstängda