ETT STORT SKÄMT – Tappert Vetlanda BK föll mot topplaget

Vetlanda BK gjorde en mycket tapper insats i mötet mot stjärnspäckade Villa-Lidköping. Men föll med 4-2.

Det var på nytt ett VBK som saknade nyckelspelare. Båda ordinarie ytterhalvorna, Niklas Gälman och Tobias Nyberg, saknades. Där spelade nu Albin Renholm och backen Jesper Hvornum.

Jämför man det VBK -lag som förra säsongen besegrade Villa-Lidköping med 6-7 så var det ikväll tio (10!) nya spelare. Alltså ett nästan helt annat lag.

Mot detta ställdes VBK mot ett hemmalag med inte mindre än åtta landslagsspelare.

Ändå står man upp mäktigt och hade 2-2 i halvtid efter mål från Emil Fedorov och Axel Ekholm. Bollinnehavet var dock säkert 80-20 till Villa-Lidköping och fortsatte i andra halvlek. Där säkert siffrorna närmade sig 85-15 vilket förde med sig en mängd hörnor.

Och på hörna tolv, med 15 minuter kvar att spela, satte David Karlsson 3-2 och strax därefter satt även slutresultatet 4-2.

Hemmalaget vann hörnorna med hela 15-5.

VBK orkade helt enkelt inte stå emot det enorma trycket. Möjligtvis kan man också vara missnöjd med Villa-Lidköping. Av de stjärnorna ska man förvänta sig mer.

I VBK imponerade försvarsspelet mäktigt och den som utmärkte sig mest var målvakten David Borvall.

Att inte han är med bland de fyra landslagsmålvakterna är ett stort skämt och ett underbetyg till förbundskapten Svenne Olsson.

Nu spelar VBK redan på söndag. Då väntar Vänersborg i Hydro Arena.