"Ett Sverige där invandrarkvinnor inte sänker blicken när de möter män" | Höglandsnytt
Debatt Opinion

”Ett Sverige där invandrarkvinnor inte sänker blicken när de möter män”

”Ytterligt förvånansvärt att Waberi inte åtalas”, skriver debattören Olle Ljungbeck i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt om kränkningar på Römosseskolan och riksdagsledamoten Abdirisak Waberi (m).

[adrotate banner=”6″]

Jag har tidigare redovisat hur framförallt invandrarflickor grovt kränktes och mobbades på olika sätt vid den islamistiska friskolan, Römosseskolan i Göteborg.

Under den tid som kränkningarna och mobbningen ägde rum var islamisten och numera moderate riksdagsledamoten Abdirisak Waberi rektor för skolan. Han hade alltså ansvaret för att detta inte skulle få hända. Men lät det ske!

Anmärkningar har också förekommit efter att Waberi lämnade rektorskapet. Men inte heller då kan han svära sig fri från ansvar, eftersom han är ordförande i islamiska organisationen, Sveriges Islamiska Skolor. Genom olika uttalanden har han tydligt visat att han inte respekterar kvinnor i så måtto att de skall vara jämställda med män etc. Därför är det angeläget att Waberis skuld prövas för att medborgarna skall kunna känna förtroende för att han som riksdagsledamot hävdar svensk lagstiftning och de allmänna värderingar som delas av regeringen, riksdagen och merparten av de svenska medborgarna.

Skolinspektionen betonar att deras undersökningar har visat att inget tvivel råder om att de kränkningar som påtalats också förekommit.

För mig är det ytterligt förvånansvärt att Waberi inte åtalas även om kränkningarna upphörde, eftersom de helt klart var ett lagbrott. Vi kan väl inte ha ett rättssystem där en person som anklagats för allvarliga brott i sin tjänsteutövning, inte lagförs även om han/hon lovar att inte göra om det? Att man därtill kan bli riksdagsledamot i Sveriges riksdag innebär att respekten för den svenska riksdagen totalt havererar.

Jag kräver nu att inte minst riksdagsledamöterna svarar på detta. Jag vill inte veta av några bortförklaringar. Händelserna skall utredas grundligt. I annat fall är ert tal om likhet inför lagen och kvinnors och mäns lika rättigheter helt osant.

Jag vill se ett Sverige där invandrarkvinnor/flickor inte sänker blicken och tittar ner i marken när de möter män. Jag vill se ett sverige där dessa kvinnor/flickor stolt och frimodigt tävlar med män på alla samhällets områden.

Den vanlige medborgaren kan inte uppfatta dessa händelser som annat än rättsröta, men också att riksdagsledamöterna håller varandra om ryggen, vad som med ett annat ord kallas nepotism.

Olle Ljungbeck

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

22 Comments

 1. För mig så är det ytterligt motbjudande (dock inte förvånande) att 7-klöverns media inte har granskat Waberi eller Mpk för den delen. Om en Sverigedemokrat dricker alkohol och ramlar ur sin rullstol så är det ”skandal”, men om en Moderat vill införa sharia och vill förtrycka det svenska folket (inte bara kvinnorna) så nämns det inte ens. Vidrigt.

 2. Märkligt att inte medierna lägger mer krut på att belysa att islamisten Waberi (M) sitter i Riksdagens försvarsutskott. Bara att googla på hans namn så får man reda på vilka åsikter han har om det samhälle som han anser är det rätta och vilken syn han har på kvinnor. Kommer bli en skrämmande läsning som inte hör hemma i ett demokratisk samhälle.

 3. Heder till Olle som lyfter fram hur illa moderaternas islamist kränkt flickorna !
  Hoppas att flickorna får upprättelse.

 4. Vad är ett järnrör på stan mot en diskriminering av alla muslimska flickor och kvinnor.
  Du har nog inte all indianer i kanoten.

 5. Klarsynt säger du? självklart föredrar jag en moderat framför en kommunist,men att du menar att kommunismen som ideologi har mera blod på sina händer än islam,där tror jag du far med osanning,islam har funnits sedan år 6oo talet ock erövrat mark från Spanien i väster till Indien i Öster miljontals offer,senast slår muslimer ihjäl varandra i Syrien ock i Irak!

 6. Waberi är satt där av vår *host* eminente statsminister som en ren provokation och hämd för att folk röstade in SD i riksdagen!
  Skandalöst!

 7. Varför reagerar inte feministerna? Schyman och hennes kamrater är totalt tysta om denne mannens uttalanden. Vissa partiers representanter kan visst få ha vilka extrema åsikter som helst utan att detta uppmärksammas i media. Tack Olle för att du öppnade mina ögon för Waberi.

 8. Skönt att det finns några journalister som har ryggrad kvar. I detta landet är vi ALLA lika värda. Skinnskallar och islamister kan båda köra upp något! En applåd för Olle!

 9. tack olle för den infon har haft magkänslan att det inte stått rätt till på alla håll och kanter i riksdagen vore najs om journalisterna vågar/får gräva waberis tillkortakommanden ang hans syn på kvinnor .

 10. Hej Grebba! ”Du har nog inte all indianer i kanoten.” var en härlig kommentar! ”Klarsynt” verkar behöva nya glasögon!. Gott Nytt År!

 11. Waberi har gjort uttalanden i radio och TV så det klart framgår att hans människosyn är på LJUSÅRS AVSTÅND från den som hela den civiliserade västvärlden hyllar. Därför är det obegripligt att Moderaterna lät honom ställa upp som kandidat i riksdagsvalet 2010. Ännu mer obegripligt är naturligtvis att de lät honom sitta i Försvarsutskottet!!! Waberi har ju klart och tydligt artikulerat ut så att ingen behöver betvivla att han är en fullblodsislamist och eftersom
  han därmed låter hela sitt liv och tankar styras av Koranens bokstav och att han därmed representerar en politisk och blodig våldsideologi (som ej accepterar någon icke-muslim som jämlik vilket inkluderar ett särskilt ofta dödsbringande hat mot judar och homosexuella) med globala ambitioner har han inte ens i Sverige att göra och VERKLIGEN INTE i riksdagen! Islam går på frontalkollisionskurs med varje demokratiskt parti! Där har Moderaterna en sak de aldrig kan förklara på annat vis än att de är ute efter muslimernas röster… Efter de intervjuer som SVT gjorde med honom som avslöjade allt måste han ha blivit rejält uppläxad, för därefter har han konsekvent hänvisat till ”sin imam” vilket ABSOLUT INTE får jämställas med det svenska uttrycket ”själasörjare” då islam främst är en politiskt ideologi. — Moderattoppen måste vara bra korkad. De lär Waberi om Sverige och den svenska demokratin t o m om Sveriges försvar inifrån. Samtidigt strömmar allt fler muslimer in i landet. Begriper de inte att vid en viss given tidpunkt framöver kommer de muslimer som nu finns i 7-klövern skulle lämna dem och istället bli medlemmar i ett svenskt muslimskt parti som självklart inte skulle utvecklas av andra än Koran- och Sharia-trogna människor

 12. Han har inte gjort något misstag om man accepterar förtryck av homosexuella eller att det är O.K eller att kvinnor skall acceptera att deras män har fler än 1 hustru eller att det inte är O.K att kvinnor har samma rättigheter som män.
  Om (M) delar dessa uppfattningar skall Waberi inte kritiseras, och (M) borde nu bekräfta att Waberi’s ståndpunkter är en del av Moderaternas politik och stå upp för detta i det politiska samtalet.
  Hallå Schyman och alla alla feministkommunisterna !!, har Ni inget att kommentera om islamisternas drömvärld eller är ni nöjda med att utgöra en del av de 70 oskulderna i islamisternas himmelrike ?

 13. Det här är första gången jag läst ett kritiskt ord, skrivet av en journalist, om Moderaternas riksdagsislamist Abdirizak Waberi.

  Före valet 2010 ställde jag en fråga till Moderaterna om denne man. Jag undrade om partiet verkligen delade herr Waberis åsikter om kvinnors rättigheter i familjen och samhället. Jag måste ge Moderaterna en eloge för att jag fick svar (via e-post), men däremot var det svar jag fick under all kritik. Svaret var kort och gott: ”Herr Waberi är en hedersman.”

  Om (M) anser att en islamist är en ”hedersman” så tar jag min hand från detta parti, vilket jag i alla tidigare val röstat på. Jag valde att ge mitt stöd till ett annat parti i valet 2010.

  1. Får man fråga till vem/vart du skickade din fråga? Har själv tänkt ställa samma fråga eftersom jag alltid röstat på moderaterna, men efter att ha sett en intervjuv på Youtube av Waberi så kommer jag inte rösta på Moderaterna så länge den här mannen har en plats i partiet. Jag anser att hans synsätt till kvinnor och oliktänkande till Islam är värre än tex. Sverige Demokraternas inställning till invandrare, och det säger väl en hel del.

 14. Fundamentalistiska islamister som waberi har inte något att tillföra det Svenska folket så länge han har kvar sina hemska åsikter om både kvinnorna och det Svenska folket.
  Sveriges försvar är idag kört så långt bakåt som det går att komma och Sveriges försvar skulle orka med att hålla ut ca en vecka om vi blivit anfallna.
  Och det är då bl.a. waberis ansvar eftersom han tillåts sitta i Sverige försvarsutskott.
  En skandal att waberi över huvud taget tillåts att sitta som riksdagsman i Sveriges riksdag.
  Den som har det totala ansvaret för att waberi kom in i Sveriges riksdag är Fredrik Reinfeldt som tvingade moderaterna i Göteborg att ställa gamla trotjänare inom partiet åt sidan för att waberi skulle få sin riksdagsplats.
  Ett gigantiskt bedrägeri pågår just nu mot alla oss gamla Svenskar, och det är Reinfeldt som har det totala ansvaret för detta.
  Rösta bort både waberi och Reinfeldt i kommande val för Sveriges skull.
  Gott Nytt År 2013.

 15. Du som kallar dig klarsynt bör nog uppdatera dina kunskaper om islam och deras hemska agenda och mörka historia.
  Mycket naivt skrivet av dig.

Kommentarer avstängda