Ekonomi Eksjö Toppnyheter

EXKLUSIVT: Hus till salu i livsfarlig stadsdel på Höglandet – vill ha flera miljoner kr

Nu har du chansen. En exklusiv bostad på en av de farligaste platserna på Höglandet. Men det kommer att kosta miljoner kr.

En fastighet på Skomakaregränd i norra delen av Gamla stan i Eksjö är nu till salu. Det handlar om f d Kroons cykels fastighet i korsningen N Storgatan och Skomakare gränd.

Ägarna vill ha minst 2,6 miljoner kr för den 150 kvadratmeter stora bostadsfastigheten på sju rum. Bostaden är renoverad med nytt värmesystem, badrum och en del nya ytskikt. Till bostaden hör en liten, ca 250 kvadratmeter, tomt/innergård.

Till fastigheten finns ett sprinklersystem till skydd för bränder. Sprinklersystemet är installerat på vinden till fastigheten där också förråd finns. Sprinklersystemet kan vara en garant för säkerhet i den livsfarliga stadsdelen.

Bränder uppstår då och gå i den gamla trähusbebyggelsen. Vid den senaste branden dog en ung kvinna. Branden kunde sprida sig bl a därför att tidigare larmsystem avskaffats och ett ordentligt sprinklersystem saknades.

Räddningstjänsten har nu krävt sprinklersystem i Gamla stan men fastighetsägare, bl a ledningen för kommunala Eksjöbostäder har satt sig emot det. Det skulle bli för dyrt, tycker de.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook