Jönköpings län

EXPLOSION – Polisen varnar: rör inte sakerna

Hög smäll, larm om explosion.

Polisen fick kl 13.13 på fredagen larm om en hög smäll i en skogsdunge nära Expovägen i Värnamo, på ett industriområde. Polis och räddningstjänst åkte till platsen. Ingen var skadad.

Polisen har inga uppgifter som tyder på att händelsen har med den pågående gängkonflikten i Värnamo att göra. Händelsen ska inte ha varit riktad mot varken någon person eller någon fastighet.

Ett förbipasserande vittne hittade föremålet som exploderade. Det fanns två exemplar och mannen provade att tända på och smälla det ena. Han skadades inte. Samma man ringde sedan till polisen om det inträffade. Föremålen låg vid en koja i skogen.

Polisens nationella bombskydd har granskat bilder på det kvarvarande exemplaret och bedömt att det handlar om en kraftig smällare, s k

banger eller knallskott. Föremålet är ofarligt att flytta på och polisen har tagit det i beslag för spårsäkring. Polisen har upprättar en anmälan om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva föremål.

Det finns i nuläget ingen misstänkt. Mannen som ringde in är inte misstänkt för brott, men enligt polisens officiella hållning var hans agerande är mycket olämpligt.

”Den som hittar eventuellt explosiva föremål uppmanas att inte röra föremålet och ringa polisen”, noterar polisens presstalesperson Björn Öberg.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook