EXTRA EXTRA: NÄSSJÖ C ÄR SVERIGES BÄSTA JÄRNVÄGSSTATION | Höglandsnytt
Ekonomi Höglandet Nässjö Småland Toppnyheter

EXTRA EXTRA: NÄSSJÖ C ÄR SVERIGES BÄSTA JÄRNVÄGSSTATION

Nässjö är bäst. Tryggt och rent och enkelt att hitta. Topplistan: Sveriges populäraste järnvägsstationer – Nässjö på första plats.

Statliga fastighetsbolaget Jernhusens återkommande mätning Nöjd Resenärs Index har nu redovisats. Nöjdast är resenärerna i Nässjö där stationen uppnår ett NRI på 81.

Jernhusen mäter återkommande hur Sveriges tågresenärer uppfattar miljön, tryggheten och servicen på landets största järnvägsstationer. Den senaste undersökningen omfattar 36 stationer och genomfördes i samarbete med Novus i december 2018.

– Resenärerna i Nässjö är framför allt nöjda med tryggheten i stationsområdet och att det finns parkering för cyklar. Inomhus är det enkelt att hitta och sittplatserna är bra. De tycker också att det är rent och välkomnande, säger Åsa Dahl, affärsområdeschef på Jernhusen, i ett pressmeddelande.

Vid förra mätningen mättes nöjdheten endast hos ett urval av stationer, medan 2018 års undersökning omfattade samtliga större stationer hos Jernhusen. Det är därför första gången som Nässjö är med.

– Det är verkligen roligt att resenärerna är så nöjda med Nässjö Centralstation. Vi har genomfört många förbättringar av den fysiska miljön på och runt stationen och resultatet är ett kvitto på att vårt goda samarbete har gett resultat, säger Karolina Haag Sjöberg, projektledare på Nässjö kommun som håller ihop samverkansarbetet för Nässjö station.

TOPPLISTAN 2018

Nässjö – NRI 81
Malmö, Gävle, Borås – NRI 80
Göteborg – NRI 77
Lund, Östersund – NRI 76
Linköping, Alvesta – NRI 75

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook