Höglandet Jönköping Jönköpings län

EXTRA: Han har dina försvunna julklappar


Det är inte jultomten som har stulit dina julklappar. De ligger hos posten. Det händer att paket ibland försvinner, kommer på villovägar eller helt enkelt går upp i rök. Då landar ärendet på Patriks Lindbladh bord.

Som chef på Postnords enhet för skador och adresslöshet i Jönköping är det han och hans team som spårar upp och återbördar försvunna försändelser till dess rätta ägare.

”Folk brukar kalla oss paketdetektiver. Vi är ett gäng på tio personer som tar hand om de försändelser som övriga posten inte kan leverera, det vill säga sådant som är skadat eller adresslöst. Det handlar om en promille av de 450 000 paket som varje dag skickas. Hälften av dem saknar adresslapp. Vår uppgift är att försöka koppla försändelsen till sitt ursprungliga kollinummer och det har vi lite olika sätt att göra på”, berättar Lindbladh.

Men en hel del paket klarar detektiverna inte av alls. Då väntar de på att någon ska höra av sig.
”Det är när vi får paket helt utan adresslapp eller kollinummer inuti paketet. Då kan vi bara hoppas på att mottagaren hör av sig till kundtjänst och kan beskriva varan och vi kan identifiera den”, förklarar Patrik Lindbladh.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook