EXTRA: Ingen vill ta hand om parkeringsböterna i Vetlanda | Höglandsnytt
Toppnyheter Vetlanda

EXTRA: Ingen vill ta hand om parkeringsböterna i Vetlanda

Det går bara runt runt. Ingen vill ta hand om parkeringsböterna i Vetlanda.

När p-boten ligger i vindrutan ger den ett stänk av storstadslivet till de stackars Vetlandaborna men det är ett dyrt nöje som ingen vill ta ansvar för.

En Vetlandabo berättar nu, via Synpunkt Vetlanda, om sin kamp för att få prata med någon ansvarig. Vetlandaon fick en p-bot för att ha glömt lägga i p-skiva under ett fåtal minuter.

P-botens avsändare var Vetlanda kommun men med en text om att bestridande ska handläggas av polisen i Jönköpings län. Men hos polisen kom beskedet att kommunen är ansvarig. På kommunen fick Vetlandabon istället telefonnummer till parkeringsvakte som visade sig vara en vikarie som hänvisade till högre chef på vaktbolaget som avvisade ärendet och hänvisade till polisen.

”Information om hur ärendehanteringen genomförs finns i text på alla parkeringsanmärkningen som skrivs ut. Polismyndigheten handlägger bestridande eller rättelser. Securitas sköter parkeringsövervakningen i hela kommunen. De arbetar efter gällande trafiklagstiftning”, Weronica Hedberg, tekniska kontorets trafikingenjör, i sitt synpunktssvar.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook