EXTRA: JÄTTEFEST I VETLANDA KOMMUN I HELGEN | Höglandsnytt
Vetlanda

EXTRA: JÄTTEFEST I VETLANDA KOMMUN I HELGEN

Ett 70-tal läkare och annan sjukvårdspersonal samlas för inspirations- och fortbildningsdagar i Holsbybrunn uner helgen.

Till Erikshjälpens inspirations- och fortbildningsdagar kommer läkare, barnmorskor, tandläkare och sjuksköterskor som genomfört utlandsuppdrag eller som snart ska resa ut för att göra en volontärinsats.

Dagarna arrangeras av Skandinaviska Läkarbanken och Rotary Doctors Sweden. Båda Läkarbankerna skickar ut läkare och annan sjukvårdspersonal till sjukhus och vårdinrättningar i Afrika och Asien.

Under inspirations- och fortbildningsdagarna blir det föreläsningar, workshops och tillfällen för sjukvårdspersonal att utbyta erfarenheter. Två föreläsningar kommer att handla om kvinnlig könsstympning och de medicinska konsekvenser som övergreppet för med sig.

En av föreläsarna är Gunilla Ek,vårdlärare och barnmorska, som tidigare bott i Stockaryd. 2017 fick hon Aftonbladets pris Årets kämpe för flickor, för sitt arbete mot kvinnlig könsstympning. Det blir även föreläsningar om ögonsjukdomar i tropikerna och rättighetsbaserat arbete.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook