EXTRA: Känd Högländare ska gräva ner sig | Höglandsnytt
Ekonomi Höglandet Jönköping Jönköpings län Tranås

EXTRA: Känd Högländare ska gräva ner sig


Hon har fått pengar. Nu ska hon gräva ner sig.

Textilkonstnären Amanda Selinder får arbetsstipendium på 25 000 kr med följande motivering: ”En fascination och nyfikenhet för de mikroorganismer som den mänskliga kroppen lever i symbios med och som driver hennes arbete framåt. Bedriver en konstnärlig research fokuserad kring mötet mellan material och kropp.”

Amanda är född och uppvuxen i Tranås. Hon har en kandidatexamen i textilkonst vid Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg och har ställt ut sina verk internationellt.

– Detta betyder jättemycket, dels att få uppskattning för mitt arbete och dels en push att fortsätta i samma riktning. Nu kommer jag att få möjlighet att experimentera i ateljén och komma igång med research. Jag har precis avslutat två soloutställningar, den ena på SOFT galleri i Oslo och den andra på Galleri Leoparden i Uppsala. Dessutom har jag deltagit i ett indigo och vejdeprojekt under GIBCA extended tillsammans med konstnärerna Anni Foglert och Amanda Björk. Så nu känns det verkligen inspirerande att få tid i ateljén och gräva ner sig i mina odlingar, säger Amanda Selinder i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook