Debatt Ekonomi Höglandet Jönköping Nyheter Tranås

EXTRA: KD FRÄLSER KINESER I GRÄNNA


”Här får ni chansen att slå två flugor i en smäll: Gå med i KD och Pingstkyrkan, i Jesu namn”, skriver debattören Hans Mannefred i ett satiriskt inlägg på Höglandsnytt Debatt.

Valet 2022 är nu klart. Sverige får en ny regering. Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna ingår i den nya regeringen. Statsminister blir Jimmie Åkesson. – Jag är nöjd, men inte helt nöjd, säger Jimmie i en kommentar. “Jag hade hoppats på att var tredje svensk skulle rösta på oss, nu får vi nöja oss med att var fjärde gjorde det”, sa Jimmie i en kommentar på valnatten.

Ebba Busch gjorde ett kanonval och fick 12 % av rösterna. Hon får dock nöja sig med att bli vice statsminister och försvarsminister. I och med att försvarsbudgeten numera är på 100 miljarder, så är försvarsministerposten viktigare än på länge. Den nya alliansen har redan dagen efter valet lovat att försvarsbudgeten under mandatperioden ska öka till 125 miljarder, så arbetsuppgifter saknas inte för Ebba. Ny statssekreterare i försvarsdepartementet blir Bert Karlsson.

Liberalerna fick fem procent och deras drottning Sabuni blir ny invandrarminister och har sagt vid en presskonferens i Riksdagshuset: “Att vara liberal innebär inte att nationsgränserna ska bort, tvärtom måste vi hålla gränsen . Det påminner oss om när Fälldin på sin tid när ubåten avslöjades sa: “Håll gränsen”.

Glad idag är Ulf Kristersson över att bli ny finansminister. Dock är han inte glad över moderaternas valresultat. Partiet nådde inte ens upp till 10 procent, de fick nöja sig med 9 procent. Anders Björck och Carl Bildt har meddelat att de nu lämnar partiet. “Det var bättre förr”, slog de båda gamla politiska rävarna fast på en presskonferens ute på Tage Erlanders plats vid Riksdagshuset. Där hade de hyrt ett partytält och bjöd på varmkorv. En av mötesdeltagarna var klimatsmarta Greta, som skulle ha sin sedvanliga fredags-träff där. Greta tog ingen korv eftersom hon är så klimatsmart. Hon hade med sig ett ekologiskt äpple, som hon smaskade på. Och det passade bra dagen till ära, eftersom äpplet är kunskapens frukt.

Pastor Alf, kungen i polkagrisarnas stad säger: “Det sista jag överger är Jesus och det näst sista är KD. “Jag brinner för att hjälpa det partiet jag varit med och byggt upp”, sa Alf vid en presskonferens på Västanå slott för en vecka sedan.

Det har nu blivit klart att kineserna får köpa gruvan i Norra Kärr. Och redan bor 100 kineser i Gränna. Alf har nu gett sig ut och knackat dörr på deras hem. Hans mål är nu att frälsa dem, så att de går med i Gränna KD-avdelning och Pingstkyrkan i Gränna.

Hans budskap är enkelt: “I ert land – Kina – får man vara med i en kyrka, men då får man inte vara med i partiet”. Så är det inte i vårt land.

“Här får ni chansen att slå två flugor i en smäll: Gå med i KD och Pingstkyrkan, i Jesu namn. Går ni med i KD, så bjuder vi på 10 års gratis medlemskap i Pingstkyrkan och går ni med i Pingstkyrkan,. så bjuder vi på 10 års medlemskap i KD”, säger den gode Alf till de kineser han möter. Och redan har ett trettiotal kineser gått in i KD och Pingstkyrkan.

Alla kineser som blir medlemmar i KD och Pingstkyrkan, som har sitt säte i polkagrisarnas huvudstad, får också en polkagris. Inte nog med det: de får 100 aktier i det nya gruvbolaget, som är svenskregistrerat.

Dessutom bjuds alla nya medlemmar på lunch på Gyllene Uttern. Tanken var att bjuda på Vättern-röding, men eftersom den innehåller så mycket gift, så finns den inte längre på menyn. Därför bjuds på Hugos Isterband med persiljestuvad potatis. Till detta serveras Vättern-vatten.

Alf Svensson sitter med i styrelsen för gruvbolaget, liksom Göran Persson och även Fredrik Federlay. I övrigt är det kineser i styrelsen. Styrelsen arbetar under rubriken “Över blockgränsen”.

Den nya regeringen öppnar nu för uranbrytning i Sverige. Ett krav som de ingående partierna drivit under en längre tid. Och uran finns i Norra Kärr om än inte i stora mängder, så finns det så mycket att vi kan tala om en guldgruva.

Det nya gruvbolaget har lovat en idrottsklubb i Gränna sponsring med en miljon om året. En tradition som Tasman inledde på sin tid i Gränna. Upplysningsvis finns en del personer från KD med i föreningen.

Kineserna har också köpt båtarna till Visingsö, som innan hade samma färg som polkagrisarna och som nu enbart är röda – lika röda som Kina är. Detta för att påminna oss om att Kina nu tar befälet inte bara över gruvan i Norra Kärr. De har precis bildat ett AB: Vatten från Vättern AB och ska nu exportera vattnet till stora delar av världen, inte minst till Kina.

Kineserna har också startat ett eget studieförbund i Sverige: Kinesernas studieförbund. Dessutom startar den nu en egen folkhögskola – den första i Sverige – i Gränna skolans gamla lokaler. Studieplanerna ska skrivas av centralmakten, de som styr i Kina. Och det fria ordet gäller inte – utan det styrda. Så enkelt är det, eller man kan uttrycka det så här: Så svårt är det! Inom folkbildningsverksamheten ska gälla monolog – inte dialog. Och vi lika med partiet gäller i alla lägen.

Förra veckan så presenterade Svenne Hedlund sin nya sång “I natt jag drömde att alla älskar Kina”. Bert Karlsson har nu lovat att via sitt bolag som är registrerat i Kina, lovat att marknadsföra sången. Bert har sagt att idag är världens mest kända melodi “O´Store Gud” – i morgon kan det vara “I natt jag drömde att alla älskar Kina”. Sången är redan översatt till kinesiska.

I dagarna blev det klart att kineserna köper JP och man har lovat att den politiska färgen bara ska synas på ledarsidan.

Man kan tycka att jag är galen som skriver allt detta. Jag hoppas naturligtvis att jag ska få fel, men tänk om jag har rätt. Hur blir det då? Svaret på det får vi i framtiden. Och framtiden börjar i morgon.

Hans Mannefred
Folkbildare/fristående samhällsdebattör

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook