EXTRA: POJKE SKADAD – Överfallen av våldsman på väg till skolan | Höglandsnytt
Småland

EXTRA: POJKE SKADAD – Överfallen av våldsman på väg till skolan

Polisen söker vittnen till överfall på pojke.

En pojke i 12-13 åldern ska vid 08-tiden under måndagen ha blivit överfallen i centrala Nybro på väg till skolan. Händelsen inträffade i området runt ishallen.

Pojken har berättat för polisens utredare att han befann sig vid Grönvägen när han blev attackerad av en man som tog tag i pojken och misshandlade honom. Pojken lyckades slita sig loss från mannen som överfallit honom.

Pojken flydde springande från platsen på en cykelväg som gick parallellt med Grönvägen i riktning mot ishallen. Den misstänkte mannen sprang efter pojken som lyckas komma undan och komma till skolan där polis larmades.

Pojken har i förhör berättat att det fanns folk ute i rörelse vid den aktuella händelsen, bland annat en kvinna som borde sett pojken och den misstänkte mannen vid Grönvägen innan händelsen.

Pojken ådrog sig lindriga skador vid överfallet som rubriceras som misshandel. Pojken var vid händelsen iklädd en röd dunjacka och den misstänkte mannen var mörkt klädd. Polisens uppfattning är att den misstänkte mannen uppehöll sig i det aktuella området innan överfallet på pojken.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook