Debatt Höglandet Jönköping Tranås

EXTRA: Så ska svenska folket krossa diktaturen i Kina


”I Kina råder enfald, inte mångfald. Att påstå att Kina är en demokrati är lika dumt, som att jag skulle påstå att jag är med barn bara för jag har en kula på magen”, skriver debattören Hans Mannefred i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt.

[Med Kina menas i debattinlägget den kommunistiska diktaturen Folkrepubliken Kina med säte i Peking och inte den demokratiska republiken Kina med säte i Taipei på Taiwan red anm]

Kinas svenska ambassadör Gui Congyou ljuger som en borstbindare. Det är slutsatsen jag drar efter att ha läst en intervju med honom i Expressen (4//7) om hans bravader I Almedalen.

Att påstå att Kina är en demokrati är lika dumt, som att jag skulle påstå att jag är med barn bara för jag har en kula på magen.

I Kina råder enfald, inte mångfald. Pressen är inte fri, utan ofri. Människorna är inte en del av det fria ordet, utan en del av det styrda ordet. Religionsfrihet råder inte. Är man med i någon kyrka får man inte vara med i Kommunistiska partiet. Om detta talar inte den gode herr Congyou när han springer omkring i Almedalen.

Congyou påstår att ”Folk som kritiserar Kina i Sverige är i minoritet”. I så fall tillhör jag en minoritet. Då ska man komma ihåg att Kina är experter på att trycka ner minoriteter. Kina har låst in två miljoner muslimer i fångläger. Det är dags att släppa fångarna loss. Tummen upp för religionsfrihet.

Kina håller på och ta världsherraväldet över ekonomin. Helt klart är att de satsar på att erövra Sveriges ekonomi. Detta gäller inte minst gruvnäringen. Redan 2010 (22/6) kunde man läsa vad TT skrev om att kineserna ville satsa på gruvnäringen. Både när det gäller prospektering och att driva gruvorna. I TTs artikel kunde man läsa att signalerna om intresset har kommit från centralt håll i Kina. “Det kommer från regeringshåll” sa Per-Erik Sandlund dåvarande generaldirektör vid Invest Sweden.

En gruvdirektör sa för några dagar sedan till mig att kineserna vill ta över varenda gruva i Sverige, som har sällsynta jordartsmetaller. Denne gruvdirektör vill vara anonym, vilket vi får respektera.

Nu frågar jag: herr Congyou, är det så att ni vill köpa gruvan som ligger mellan Gränna och Ödeshög i Norra Kärr – om det nu blir någon gruva där – för att komma åt jordartsmetallerna?

KD-Alf Svensson som bor i “polkagrisarnas huvudstad” Gränna har bestämt sagt att han inte tycker att kineserna ska få köpa gruvan i Norra Kärr. Ett uttalande som jag instämmer i.

Det är viktigt att vi kritiskt granskar Kinas förehavande. Folkbildningen har en viktig uppgift när det gäller detta. Palme sa på sin tid: “Sverige är en studiecirkeldemokrati”. Nu skriver jag: “Låt denna studiecirkeldemokrati granska vad kineserna gör i Sverige”.

Tummen upp för folkbildningsaktören Svenska Dagbladet, som med Birgitta Forsberg i spetsen hela tiden drar av byxorna på kineserna och skriver sanningen. Fortsätt med det uppmanar jag Svenska Dagbladet.

SÄPO har fokus på Kina i Sverige. Det är kanonbra. SÄPO bör därför få en större budget, så att de kan granska och bevaka kineserna ännu mer.

Ytterst handlar det om vårt lands framtid. Sverige står för vi – inte ni. Och det ska vi fortsätta med. Varje dag behöver demokratin förklaras och försvaras. Att bygga upp en demokrati tar många år. Att rasera den går snabbt.

Folkbildning för alla är en devis som jag gärna står för. Och folkbildning står inte för bildning, utan allmänbildning. Vi kanske ska exportera den svensk folkbildningsidén till Kina? Vad säger Kinas ambassadör om det? Svara på den frågan herr Congyou.

Tänk dagen, då man får läsa att ABF har öppnat ett huvudkontor för sin kinesiska verksamhet i Peking? Den dagen vill jag uppleva.

Hans Mannefred
Folkbildare/fristående samhällsdebattör

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook