EXTRA: Tidernas självmål när Vetlanda BK fiaskoförlorade

Vetlanda BK skakade mesta mästarna och serieledaren Västerås hemma i Hydro Arena. Men tre rejäla individuella misstag, varav ett självmål, innebar förlust med 3-4 (0-0).

Sammanfattar man matchen totalt kunde VBK mycket väl fått med sig både en och två poäng. Och begränsar man detta till den första halvleken så var VBK klart mycket bättre än VSK. Men närmare än en timeout från VSK-tränaren Mikael Karlsson mitt i halvleken kom man inte.

Halvleken slutade mållös. Och så var det då detta med de individuella misstagen. Fyra minuter in i andra halvlek slängde VBK-kaptenen Viktor Törner onödigt upp klubban högt i luften och träffade bollen i efter straffområde. Straffen som följde och 0-1 var ett faktum.

Minuten därefter tappade Niklas Gälman bollen på egen planhalva och 0-2. Daniel Johansson gjorde därefter en smått fantastik genomåkning och reducerade till 1-2.

Förre VBK-spelaren Martin Landström satte därefter 1-3 på en hörnvariant med två VBK-spelare på utvisningsbänken.Därefter trädde Daniel Johansson åter in då han frispelade Axel Ekholm till 2-3.

Unge Jonathan Svensson i VBK tog sedan bollen på egen planhalva och nästan kopierade Johanssons 1-2-mål då han åkte in med bollen i mål. Det fanns bara ett problem; Svensson åkte in med bollen i eget mål…och 2-4.

Ett självmål hämtat ur den högre skolan.
Philip Lennartsson reducerade sedan ytterligare en gång inför drygt 1100 åskådare.