Höglandet Småland Vetlanda

EXTRA: Två utlänningar misstänkta för mord på Volvomannen

Två män efterlysta misstänkta för mord i Markaryd.

Under tisdagen anhölls två män, födda 1971, i sin utevaro misstänkta för mord samt tillgrepp av fortskaffningsmedel i Markaryd. En av männen är också misstänkt för försök till kortbedrägeri.

De båda efterlysta männen är misstänkta för mord på en man i 70-årsåldern i Markaryd. Mordoffret hittades död i lördags efter att varit anmäld försvunnen i drygt en veckan.

Brottsmisstankarna gäller också tillgrepp av den mördade mannens personbil, en Volvo XC 90, som fortfarande är försvunnen.
Brottsmisstanken försök till kortbedrägeri gäller ett försök till kontantuttag med den mördade mannens kort. Detta brott inträffade i Stockholm måndagen den 5 augusti.

Obduktionen av den mördade mannen är inte färdig ännu och identiteten är inte fastställd men polisen jobbar utefter att den anträffade mördade mannen är den mannen som var anmäld försvunnen sedan tidigare i Markaryd.

De båda männen, som är utländska medborgare, kommer begäras häktade i sin utevaro vid Växjö tingsrätt under onsdagen.
Det utesluts inte att fler personer kan komma att frihetsberövas i förundersökningen, berättar polisens presstalesperson, Högländaren Robert Loeffel, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook