EXTRA: VETLANDA BK SKAKADE EDSBYN

Det blev som alla förutspått, förlust för Vetlanda BK i första kvartsfinalen mot Edsbyn. Men först efter att man gett hemmalaget ordentligt motstånd under matchens första halva.

Inte nog med att VBK hade Philip:arna, Lennartsson och Lindqvist, indisponibla av olika anledningar. I dag fick man också avvara nyligen landslagsuttagne ytterhalven Tobias Nyberg. Nu gick Albin Renholm återigen in från start medan 17-årige Isac Karlsson fick ta plats på avbytarbänken.

Trots dessa avbräck gjorde VBK något av säsongens bästa halvlek i en match som inleddes offensivt. Redan efter 15 minuter hade det blivit åtta hörnor varav Edsbyn fått fem. Och på just den femte satte Tuomas Määttä 1-0.

Patrik Johansson, som sköt VBK till kvartsfinal mot Motala, kvitterade till 1-1 efter en soloraid. Detta fick Edsbyns tränare, Magnus ”Kuben” Olsson att till och med ta timeout. 1-1 stod sig halvleken ut efter det att VBK enligt rapporterna gjort säsongen bästa halvlek.

I andra halvlek ökade dock Edsbyn ett antal hundra procent. Dryga kvarten in i densamma hade hemmalaget avgjort matchen genom att gå fram till 6-1. Emil Fedorov kunde reducera till slutresultat 6-2 15 minuter före full tid, men då var givetvis matchen redan avgjord.

Nu möts lagen redan på måndag i Hydro Arena. Kan VBK göra två likadana halvlek som man gjorde i den första i dag, kan man skaka om Edsbyn.