Höglandet Jönköping Jönköpings län Toppnyheter

FAKTA: Höglandet är bäst i Sverige

Vården i Jönköpings län är bäst i Sverige, enligt Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) senaste rapport över öppna jämförelser mellan de olika regionerna/landstingen i landet.


Intresse- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) har publicerat sin rapport som innehåller en resultatöversikt för landsting och regioner, baserad på 136 indikatorer. De 136 indikatorerna har delats in i 16 hälso-och sjukvårdsområden.

Resultatöversikten bygger på en enkel poängmodell med områdesvisa jämförelser mellan landsting och regioner. I de allra flesta fall har data till och med 2015 använts, som är senast tillgängliga helårsdata. För enstaka indikatorer har annan mätperiod använts.

SKL:s resultatöversikt placerar Region Jönköpings län på första plats i sammanställningen (se diagram) och bland de sju bästa i elva av de 16 områdena.
LÄS MER: OTÄCKT: Cancervården på Höglandet är dålig – många dör

– Att vi ligger i topp är ett resultat av systematiskt arbete under många år. Öppna jämförelser visar generellt en både positiv och stabil bild av hälso- och sjukvården i Jönköpings län, vi har förbättrat oss inom många områden, slår sig Eksjöbon och hälso- och sjukvårdsdirektören Mats Bojestig för bröstet i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook