Eksjö Toppnyheter

Familjen skulle kidnappas och dödas – 37-åring gick bärsärk i flera månader

En rättegång mot en 37-årig man är igång i Eksjö tingsrätt. Mannen misstänks för en rad grova brott mot personalen på Hessleby behandlingshem i Mariannelund.

Huvudförhandlingen inleddes tidigare i september och avslutas senare i veckan med en extrainsatt dag.
37-åringen från Göteborg har åtalats för en lång rad brott mot anställda på statliga missbruksvårdsanstalten i Mariannelund under fjolåret.
LÄS MER: Anställda slår larm och våld på jobbet
Under början av sommaren ska en avdelningsföreståndare på Hessleby ha utsatts för hot. 37-åringen ska ha hotat döda och kidnappa avdelningsföreståndaren och hans familj.
Strax därefter befann sig 37-åringen på psykakuten i Göteborg. Där ska han ha hotat döda och kissa på sjuksköterskor och dessutom hotat med våldtäkt på både en man och en kvinna.

Tillbaka i tiden och tillbaka på Hessleby ska mannen i slutet av mars ha slagit sönder inredningen i ett rum så att vattenskador uppstod. Totalt uppstod skador för 100 000 kr.
Strax därpå ska mannen ha kastat en kaffekopp på en anställd och hotat med mycket stryk.
Våldet fortsatte i mars med att en annan anställd blev dödshotad och en tredje anställd blev spottad i ansiktet.

En fjärde anställd utsattes också i mars för brott. Då ska 37-åringen hotat leta reda på den anställdes familj och dessutom döda honom. En femte anställd blev misshandlad i april en telefon. I maj åkte mannen fast med att ha hasch på Hessleby.

37-åringen har i förhör med polisen förnekat brott.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook