Eksjö Nyheter

Får pris för att ha satt Mariannelund på kartan

Kulturentreprenören Anna Mellergård har fått kristdemokraternas årliga Vitsippepris för sitt arbete i Mariannelund, inte minst för satsningen på ett kunskapcentrum kring barnfilm och turistattraktion kring Emil i Lönneberga.

Anna Mellergård, 53, ursprungligen från Jämtland, har de senaste åren genomfört flera större kulturarrangemang i Mariannelund. Hon får Vitsippepriset med motiveringen att hon ”har satt Mariannelund på kartan genom sitt engagemang, sin smittande entusiasm och energi”.
Den nu pågående jättesatsningen, Barnfilmbyn, ska leda fram till ett helt kvarter med ett besöksmål kring Emilfilmerna (som spelades in i Mariannelund) och andra Astrid Lindgren-filmer. Det så kallade Filmernas hus ska stå färdigt nästa år och till det kommer sedan en miljonsatsning på ett center för svensk barnfilm i Mariannelund.

En överraskad Anna Mellergård tog emot priset idag tisdag.
”Vi är ju många som jobbar för att sätta Mariannelund på kartan och för att skapa ett bra liv här på landet tillsammans.  Så nu grunnar jag på hur jag ska bära mig åt för att dela detta pris med dem, och hur jag ska göra så att inte någon blir glömd”, säger Anna Mellergård.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook