FARLIGT: nästan alla bryter mot trafikreglerna | Höglandsnytt
Höglandet

FARLIGT: nästan alla bryter mot trafikreglerna

En ny undersökning från däcktillverkaren Goodyear visar att fler än sju av tio bryter mot trafikreglerna.

I en ny undersökning har Goodyear låtit kartlägga svenskarnas laglydighet i trafiken och resultatet är tydligt – de flesta lyder inte lagen. Undersökningen som genomförts av YouGov där 1 007 svenskar deltagit visar att 75 procent bryter mot trafikreglerna. Så många som var tionde tillfrågad uppger att de ofta bryter mot reglerna när de befinner sig i trafiken.

När det kommer till att inte följa trafikreglerna finns det en tydlig skillnad mellan män och kvinnor. Bland männen uppger nästan en femtedel att de bryter mot reglerna ofta eller alltid, bland kvinnorna är det bara sex procent som gör detsamma.

– Det är alltid viktigt att följa trafikreglerna, inte minst för att minimera risken för olyckor. Att hålla avstånd och hastig kan vara livsviktigt, speciellt under de kalla och mörka månaderna. Om olyckan skulle vara framme så är det naturligtvis viktig att hjälpa till om så behövs. De personer som ställer upp för sina medtrafikanter vill vi nu hitta och uppmärksamma genom tävlingen Vägens hjälte, säger Sofia Koski, Nordisk marknadschef på Goodyear, i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook